{ads}

HIDE

Viimased

latest

Isiksusetest : kui suur enesehinnang on sinul?

 Selle testi pildi peal on kujutatud neli erinevat portreevisandit. Vali üks, mis kõige rohkem su pilku paelub ja loe seejärel, milli...

 Selle testi pildi peal on kujutatud neli erinevat portreevisandit. Vali üks, mis kõige rohkem su pilku paelub ja loe seejärel, millise kirjelduse see sinu kohta annab. Eesmärk on välja selgitada seda, milline on sinu arvamus iseendast ja milliseks sa pead ennast erinevates eluvaldkondades. Ei maksa ka ära unustada, et õigeid või valesid otsuseid olemas ei ole. 

 


 


 

 

1. NÄOKUJU

Kui sa valisid esimese pildi, viitab see sellele, et sa oled endast üsna heal arvamusel. Sa ei unusta kunagi iseenda vajadusi ja soove. Mõned peavad seda nartsissistlikuks aga sa ei ole sellega nõus, sa ei pea ennast maailma nabaks. Sa lihtsalt tead oma piire erinevalt teistest. Sa ei ole valmis alati järeleandmisi tegema, eriti juhul, kui see peaks sulle maksma minema enda hingerahu. Sa oled oma elus juba ammu pannud prioriteedid paika ja sind tõesti ei huvita, mida teised sellest arvavad. Sa ei ole enam selles vanuses, et laseksid teistel ennast nii kergesti mõjutada. 

Sulle meeldib inimestega suhelda ja jagada oma päevasündmusi. Sa oled hea suhtleja ja avatud inimene, sa võid rääkida ükskõik millistel teemadel, ka sellistel, mis teisi inimesi kohmetuks teevad. Sa ei häbene rääkida sellest, mida sa oled pidanud läbi elama, sest sa leiad, et just tänu kõigele sellele ongi sinust saanud selline inimene nagu sa seda praegu oled. Sa ei pea ennast halvaks inimeseks ja ei arva seda ka teised, kes sind hästi tunnevad. Sa lihtsalt oled mõnest asjast võib-olla teadlikum, kui teised ja sa ei lase endale pähe istuda mitte kellelgi. Jah, sa oled hea ja lahke aga sul on omad piirid ja põhimõtted, sa ei talu kasvatamatuid ja ebaviisakaid inimesi silmaotsaski. 

 

 

 

2. NÄOKUJU

Kui sa valisid teise pildi, siis võib ilmselt öelda, et sa oled üks suur unistaja. Sul on nii palju erinevaid plaane ja mõtteid peas, tõtt tunnistades tuleb öelda, et sa oled olnud selline juba lapsepõlvest saadik. Ãœks suur unistaja. Ainult, et mis puutub eesmärkide ellu viimisesse, siis on sul mõningaid raskusi sellega. Sageli kahtled sa iseendas ja kahtled oma võimetes. Sa kipud end tihti alahindama. Võib öelda, et sa ei ole just kõige tugevama enesehinnanguga, selle tõttu võtab iga otsuse langetamine sinult palju aega. Sellepärast oledki sa oma elus mitmed head võimalused lihtsalt maha maganud. 

Sa mõtled kogu aeg sellepeale, et mis juhtub, kui see asi ei õnnestu või ei lähe nii nagu sina seda sooviksid. Ja nii sa ei liigugi oma asjadega edasi ja tammud paigal. On ju õigus? Kui sa oleksid vähemalt tahtnud ja kui sul oleks natuke rohkem julgust olnud, kus sa siis oma eluga oleksid võinud praegusel hetkel olla? Tegelikult, kui tõtt rääkida, on sul kõik olemas, et oma unistusi ellu viia, isegi praegu. Sa pead lihtsalt muutuma enesekindlamaks ja uskuma rohkem iseendasse. Hakka ennast rohkem hindama. Õpi ennast rohkem väärtustama. Näe seda, mis sinus head on. 

 

3. NÄOKUJU

Kui sa valisid kolmanda pildi, siis ilmselt on sul probleeme madala enesehinnanguga. Jah, muidugi sa tunned oma võimeid ja oskusi aga leiad sageli, et sa liiga palju teistest erined. Tunnista endale tõtt: sa näed endas rohkem vigu, kui keegi teine. Ãœkskõik, mida sa ka ei tee, ikka leiad sa, et oleksid võinud teha paremini. See on hea, et sa oled kriitiline ka iseenese suhtes aga sa ju üldse ei märka, et sa oled teinud tööd ja näinud vaeva ühe või teise asja jaoks. Sa näed ainult vigu. Ja mis siis sellest, kui see ei kukkunud välja nii nagu sina oleksid seda tahtnud, see ei ole veel maailma lõpp ju. 

Võta seda pigem, kui võimalust teha järgmisel korral paremini, õppida sellest midagi tuleviku tarbeks. Ära avalda endale nii palju survet, see ei anna sulle midagi, tekitab ainult lisastressi. Sa kurnad ennast nii ainult ära ja selle tõttu kannatab nii sinu füüsiline, kui vaimne tervis. Leia kuldne kesktee ja õpi paremini hindama enda vaeva ja pingutusi. Ära tee rohkem, kui vaja, hoolitse oma vaimse ja füüsilise tervise eest, sest kui sina seda ei tee, siis kes seda veel peaks tegema? 

 

 


4. NÄOKUJU

Kui sa valisid neljanda pildi, siis kannatad sa ilmselt sisemise konflikti või pinge all tihti. Sa ei suuda endale andeks anda, sa süüdistad ennast nii paljudes asjades ja teed endale ühe või teise asja pärast etteheiteid. Sa kannad enda õlgadel suurt koormat ega mõtle selle peale, et sinu väike süda - sinu mootor - väsib ühel hetkel lihtsalt sellest ära. Sa oled nii palju enda teada jätnud ja tagasi hoidnud, võidelnud pisaratega ja tead väga hästi, et su karikas on täis saamas. Sa ei julge enam peeglissegi vaadata, kartes, et ühel või teisel hetkel sa murdud. Sa tunned häbi. Aga mille pärast? Millised läbielatud kogemused on sind selliseks muutunud? 

Sa ei saa lõpmatult iseenda ja oma mineviku eest põgeneda. Sa oled sina ja sa oled see inimene, kellega sa pead kogu oma elu lõpuni koos olema. Sellepärast pead sa nüüd end kokku võtma ja hakkama ennast rohkem armastama. Lõpeta see enese süüdistamine, anna endale andeks, andesta ka teistele ja tee oma hingele pai. Võta sellel sisemisel lapsel käest kinni, kes su sees elab ja luba talle, et sa enam ei tee. Õpi endale andestama ja luba endal olla õnnelik.

Kommentaare ei ole