{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sidrunimahla joomine sooja veega on ikka tervislik?

foto : unsplash / Mariah Hewines      Palju räägitakse sell...

foto : unsplash / Mariah Hewines

 

 

 Palju räägitakse sellest, kui kasulik on sidrunimahla joomine sooja veega hommikul. Kuidas sellega aga tegelikult lood on? 

Sidrunivee joomine igal hommikul on hea mõte. Igal hommikul tuleks ärgates juua kõigepealt vett, mis aitav säilitada veetaset kehas. Sidrun aga sisaldab rohkelt C-vitamiini (45 mg 100 grammi kohta). Selleks, et vitamiinid säiliksid, ei tohi sidrunivett teha liiga kuuma veega, vee temperatuuri peaks olema sama nagu kehatemperatuur (37°). 

Räägitakse samuti, et sidrunimahla joomine aitab neerukive lahustada. See võib ka nii olla, aga tegelikkuses sõltub see palju ka kivide keemilisest koostisest. Parem oleks pidada arstiga nõu. Sidrun sisaldab ka sidrunhapet ja antioksüdantseid ühendeid, mis kaitsevat seedekulglat kasvajate eest ning parandavad seedimist. Tegelikkuses pole seda teaduslikult tõestatud. 



Kui sul on probleeme kõrvetistega, oleks targem hoiduda sidrunivee joomisest, eriti õhtusel ajal. 

Usutakse samuti, et sidrunivesi aitab hambaid valgemaks teha. Tegelikult ei ole see hea mõte, sest kuna sidrun on happeline, võib see rikkuda hammaste emaili ning muuta hambad külma- ja kuumatundlikuks. 

Räägitakse ka seda, et sidrunimahla joomine aitab kehakaalu kontrolli all hoida. Sidrun sisaldab pektiini, tegemist on kiudainega, mis soolestikus paisub, tekitades täiskõhutunde. Sidrun ei avalda aga mitte mingisugust mõju rasvkoele ja ükski teaduslik uurimistöö pole tõestanud, et sidrunimahla joomine aitab kaalust alla saada või kehal toksiinidest vabaneda. 

Kuidas ka ei ole, sidrunimahla joomine sooja veega igal hommikul on siiski hea mõte.

Kommentaare ei ole