{ads}

HIDE

Viimased

latest

60-aastased naised on palju enesekindlamad

    Foto : unsplash / Thomas AE Erinevalt levinud arvamusele...

 

 

Foto : unsplash / Thomas AE

Erinevalt levinud arvamusele selgub, et  60-aastased naised tunnevad end palju paremini selles vanuses, kui varases nooruses. 

Mis oleks, kui keegi ütleks sulle, nagu elu alles algaks 60-aastaselt? Igatahes kinnitab seda uuringutöö, mille tulemused avaldati väljaandes Body Image ning milles väidetakse, et enesehinnang kasvab aastatega. See teaduslik uuringutöö viidi läbi 6 aasta jooksul Uus-Meremaal 15 000 mehe ja naise peal, kelle vanusegrupp jäi 18 - 94. eluaasta vahele. Kui meeste enesekindlus aastatega jääb üsna muutumatuks, siis naised muutuvad palju enesekindlamaks just 60ndates eluaastates ja hiljem. 

Teadlaste sõnul tuleb see sellest, et esiteks muutuvad vanusega kõik prioriteedid elus. Inimesed hakkavad rohkem tähelepanu pöörama oma tervisele ning muretsevad vähem oma välimuse pärast.

 

 

Peale 60ndaid eluaastaid lõpetavad inimesed ka sageli tööl käimise. See omakorda tähendab seda, et enam ei ole vaja mõtelda, mida see või teine töökaaslane sinust mõtleb ega end valmis panema iga päev uueks tööpäevaks. Kaob ühiskondlik surve.

Paljud üle 60-aastased naised pakatavad lausa enesekindlusest, nende seas Tilda Swinton, Helen Mirren, Sharon Stone, Lauren Hutton, Meryl Streep, Michelle Pfeiffer, Isabelle Huppert, Fanny Ardant ja Oprah Winfrey. Neid on mõnikord palju meeldivam vaadata, kui 20-30 aastaseid.

 

Kommentaare ei ole