{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teaduslikult tõestatud: targad inimesed eelistavad veeta rohkem aega üksi (kui sulle meeldib üksi olla, siis on see hea märk)

    foto : unsplash / Ricky Turner Kas sulle ka meeldib olla...

 

 

foto : unsplash / Ricky Turner

Kas sulle ka meeldib olla üksi ja omaette mõnikord? Ja teistega koos olemine mõjub kurnavalt ja isegi väsitavalt? Võib-olla oled sa siis lihtsalt targem, kui teised ehk siis keskmisest intelligentsem. 

Singapuris asuva Singapore Management ülikooli teadlased tegid läbi uurimistöö, mille tulemused avaldati väljaandes British Journal of Psychology, ning selgitasid välja et keskmisest kõrgema intelligentsuse tasemega inimesed armastavad rohkem üksi olla.

Selliste inimeste jaoks on teistega lävimine ja suhtlemine kurnav ja väsitav, tekitades mõnikord isegi halva enesetunde teket. 

Kui sotsiaalsemad inimesed on oma eluga tavaliselt rohkem rahul, siis intelligentsemad inimesed eelistavad elada sellistes kohtades, kus inimesi on vähem, samuti on neil sageli palju väiksem tutvusringkond, kui teistel.

 

 

Teine põhjus, mis võib seletada, miks sellised inimesed lausa otsivad üksi olemist on see, et keskmisest kõrgema intelligentsuse tasemega inimesed on sageli liiga hõivatud oma isikliku elu ja eesmärkidega. 

Nad on endale seadnud kõrged eesmärgid, mille poole püüelda ja mis on seotud õpingute, karjääri, isiklike soovide ning isegi sportlike saavutustega. See kõik nõuab suurt isiklikku investeeringut. 

Nende jaoks ei ole raske teistega suhtlemisest loobuda või see, kui nad ei saa oma sõpradega tihti kokku, sest nende isiklikud projektid tagavad neile suurema rahulolu. 

Kui sul on mõni selline sõber, siis küsi temalt, miks teda nii vähe näha on. Võib-olla seisneb põhjus selles, et ka tema on keskmisest targem ja tegeleb oma isiklike plaanide elluviimisega.

 


Kommentaare ei ole