{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa ei maga piisavalt

foto : unspash / Ephraim Mayrena      Enamik inimesi ei mag...

foto : unspash / Ephraim Mayrena

 

 

 Enamik inimesi ei maga nii palju, kui peaks. Magamine on aga organismi seisukohalt väga oluline juba ainuüksi keha taastumiseks.  

Spetsialistide sõnul peaksid täiskasvanud inimesed magama vähemalt 7 tundi öösel. Paljud 25-45. aastased peavad magamist aga aja raiskamiseks. 

Sageli ei ole me teadlikud sellest, et unepuudus võib kahjustada nii vaimset, kui füüsilist tervist. 


Millised märgid näitavad, et sa ei maga piisavalt? 

Kui sa oled väsinud, võib iga väiksemagi asja tegemine nõuda suuri pingutusi. 


Lihaspinge ja lihasvalu

Kui sa ei ole sporti teinud aga tunned lihasvalu, siis võib see olla märguandeks, et sa ei maga piisavalt. Sa võid tunda letargiat, mille tõttu on sul raske üldse midagi teha. Sa ei ole välja puhanud ja selle tõttu pole su keha saanud taastuda. 

 

 


Tujumuutused

Kui sa ärritud rohkem ja oled muutunud närvilisemaks, võib ka see olla põhjustatud sellest, et sa ei maga piisavalt. Unepuudus võib mõjutada vaimset tervist, mille tõttu sul on raskem oma emotsioone kontrolli all hoida. 

 

Masendus

Ka see võib olla märgiks unepuudusest, kui sa tunned tihti masendust ja seletamatut ängi. Ja kui sa veel lisaks tihti haigeks jääd, siis on see sellest, et su immuunsus on madal, sest magades vähe, kaasnevad sellega ka immuunsüsteemi probleemid, muutes sind haigustele vastuvõtlikumaks. Kui sa ei tunne end hästi, siis hoia end soojas ja puhka. Pane endale mitu tekki peale, see rahustab ja parandab une kvaliteeti. 

 

Kõht on kogu aeg tühi

Kui sa tunned, et sul on pidevalt nälg, siis ka see võib olla märgiks, et sa ei maga piisavalt. Mõnikord tekib sul soov keset päeva tukastada, kui sa aga ei saa magada, siis vajab keha teist energiaallikat. Kui sa oled väsinud ja jõudu ei ole, siis tahab keha energiarikast toitu, rasva ja kaloreid, et saada ruttu energiat juurde. Selle vastu aitab, kui magada rohkem. 

Kommentaare ei ole