{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lahutuste arv 50-aastaste seas on tõusulainel

foto : unsplash / Diana Parkhouse      Bowing Green State U...

foto : unsplash / Diana Parkhouse

 

 

 Bowing Green State University poolt läbi viidud uuringu järgi on lahutuste arv + 50. aastaste seas kasvamas igal pool maailmas. 

Kui sa oled seni olnud arvamusel, et üle 50-aastased inimesed lahutavad väga harva, siis sa eksid. Ameerika Ühendriikides asuva Ohio osariigis asuva Bowling Green State Unisversity poolt läbi viidud uuringu tulemused näitavad, et selles vanuses tuleb viimasel ajal üha rohkem lahutusi ette. Ja mitte ainult ühes maailmanurgas, vaid igal pool. Oxford'i Ülikooli psühholoogid kutsuvad seda nähtust "halliks lahutuseks". 

 

 

Lahutuste arv üle 50-aastaste inimeste seas kahekordistus 1990-2010. aastate vahel ameerika teadlaste sõnul. Ning seda terves maailmas: Kanadas, Jaapanis, Euroopas, Ühendriikides, Austraalias ja isegi Indias. Jaapanis täheldati nendel aastatel rekordarv lahutusi nende paaride puhul, kes olid koos olnud juba üle 20. aasta. 


Kultuuriline revolutsioon

Mis ikkagi seletab seda nähtust? Ilmselt ei tule see kellelegi üllatusena, et meie ühiskond muutub kogu aeg ja abielu on kaotanud paljuski oma endise tähtsuse. Kui vanasti oli kiriklik laulatus kohustuslik, siis tänapäeval ei ole see enam nii. Kultuuriline revolutsioon, mis leidis lääne maailmas aset 1960ndatel aastatel, on mänginud siin olulist rolli, muutes tähtsamaks isikliku heaolu. Selle tõttu ongi enda isiklik õnn palju tähtsam ja olulisem, kui paarisuhte heaolu.

Kommentaare ei ole