{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas hoida oma figuuri peale 50. eluaastaid?

    foto : unsplash / Ayo Ogunseide Kui sa tunned, et vanuse...

 

 

foto : unsplash / Ayo Ogunseide

Kui sa tunned, et vanusega hakkab kaal järjest juurde tulema, siis katsu järgida järgimisi nõuandeid, mis aitavad sul oma figuuri hoida. 

Me kõik teame, et vanuse kasvades muutub kehakaalu hoidmine raskeks, sest ainevahetus muutub aeglasemaks, hormonaalsed muutused leiavad aset ja nii tundubki mõnikord, et palju parem oleks käega lüüa. Ei kao see kaal enam nii lihtsalt nagu vanasti, kui vanust oli 20. Aga päris alla anda ka ei tohi, alati on mingi võimalus olemas. Sa ei pea nüüd mõtlema, et nüüd on vanust niipalju, et las see sale piht jääb noorematele. Igal inimesel on õigus ilus välja näha olenemata vanusest. 

 

 

Kõige tähtsam asi, millele sa pead tähelepanu pöörama, on toitumine. Sa pead tõesti valima rohkem, mida sa suhu pistad. Ja kas tead miks? Sest su ainevahetus ei tööta enam täisjõus nagu varem. Erinevate toitude seedimine võtab organismil nüüd palju rohkem aega ja muutub mõnikord lausa koormavaks, selle tõttu lähebki suur osa lihtsalt rasvaks. Vali selliseid toite, mida organismil on kergem seedida ja mis ei tekita seedeprobleeme. Näiteks söö vähem suhkrut sisaldavaid toite ehk siis magusat. Jäta oma menüüst välja kõik koogid, kommid ja küpsetised. Ja juba see, kui sa piirad nisujahust toitude söömist, paneb su kehakaalu langema. Kiire suhkur asenda aeglase suhkruga (fruktoos jne), mis ei tee paksuks. Selle asemel, et küpsetada loomse rasvaga, kasuta taimeõlisid. 

 

Ja soola tarbi vähem. Sool tekitab turseid ja veepeetust. Rohelisi maitsetaimi kasuta rohkem ja vürtsita oma toite. See annab toidule hea maitse. Ära unusta köögi- ja puuvilju, mis sisaldavad palju kiudaineid. Kiudained parandavad seedimist. Alkoholi ei tohiks aga palju tarbida, sest alkohoolsed joogid sisaldavad palju suhkrut ja läheb rasvaks. 

Ja see ei tähenda, et üldse enam elu nautida ei tohiks. Tohib küll, ainult eelista kvaliteeti kvantiteedile. Ja ära osta poest lahjasid toite, mis on ainult täis topitud igasuguseid lisaaineid ja pole üldse tervislikud. Söö värskeid ja tervislikke piimatooteid, lahjat liha ja kala ning naudi elu. Lihtsalt söö vähem. Nii lihtne see ongi. Ära unusta ka kaltsiumi süüa, et osteoporoosi ära hoida. Ja vett tuleb palju juua. Vähemalt 1,5 liitrit päevas, see aitab kehal mürkainetest lahti saada ja hoiab kõhukinnisuse eest. Roheline tee on samuti kasulik ning puhastab keha. Ja tee regulaarselt sporti, see kaloreid põletada ning ainevahetust kiiremaks muuta.

Kommentaare ei ole