{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kahekesi koos on kõik parem: teadlased on välja selgitanud, et uni on parem, kui magada koos

    foto : unsplash / Taisiia Shestopal  Uni on tervisele vä...

 

 

foto : unsplash / Taisiia Shestopal

 Uni on tervisele väga oluline. Ometi ei hooli me palju sellest, kui palju me magame. Uuringud näitavad, et paljud inimesed on hädas lausa uneprobleemidega, see tähendab, et nad ei saa end korralikult välja magada. Teised uuringud on aga näidanud, et kahekesi koos magades magatakse paremini.

Tegemist on Ameerika Ühendriikides asuva Arizona ülikooli uurimistööga, mis viidi läbi 1007 osavõtja peal, eesmärgiga hinnata nende une kvaliteeti siis, kui nad magasid üksi või siis, kui nad magasid kahekesi koos. Tulemused olid üllatavad. Koos magamine on palju parem, parandades ka une kvaliteeti. 

 

Teadlased olid ise ka üllatunud, kui häid tulemusi andis see, kui magada näiteks oma partneri, pereliikme või lemmikloomaga. Nad ei osanud aimatagi, et see võib nii tähtis olla. 

Täiskasvanud inimeste puhul on koos magamine kasulik ka vaimsele ja füüsilisele tervisele. See aitab alandada märkimisväärselt stressi ja depressiooni taset. Ka uneapnoe risk on väiksem koos magades. Lisaks selgub, et koos magades uinutakse tavaliselt kiiremini. Üksi magades aga on depressiooni risk kõrgem. 

Ent isegi, kui koos magamine on hea ja parandab une kvaliteeti, siis kõik sõltub ka sellest, kellega magada. Teadlased ei soovita aga magada lapsega ühes voodis, sest see suurendab unetuse riski.

Kommentaare ei ole