{ads}

HIDE

Viimased

latest

Isiksusetest : kui hästi sina oskad andestada ja minna oma eluga edasi?

    Isiksusetestid aitavad inimesel paremini ennast tundma õppidaja leida hingerahu. Selle testi pildil on näha tiigrit. Tii...


 

 

Isiksusetestid aitavad inimesel paremini ennast tundma õppidaja leida hingerahu. Selle testi pildil on näha tiigrit. Tiigri triibud aga muutuvad alt laiemaks. Võib-olla köitis see sinu pilku kõigepealt? Olenevalt sellest, mis sulle kõige esimesena silma jäi - kas siis tiiger või tiigri triibud - vaata, kui hästi oskad sina andestada. 


TIIGER

Kas sa märkasid pildil kõigepealt tiigrit? Siis oled sa ilmselt võimeline andestama neile, kes on sulle haiget teinud. See aga ei tähenda sugugi, nagu unustaksid sa kõik, mis sulle on tehtud. Sinu jaoks on andeks andmine võimalus lõpetada igasugune kontakt antud inimesega. Sa ei pea pikka viha, selleks, et oma emotsionaalsed haavad terveks ravida, pead sa olema mõnda aega üksi ja omaette. Sa lõpetad selle inimeseda igasuguse suhtlemise ja läbikäimise, ilma pikema jutu ja kahetsusteta. Sa ei vihka teda aga teed kõik, et edaspidi mitte enam temaga tegemist teha. 

 

 

Hoolimata sellest, mida antud inimene sulle tegi, ei lase sa kannatustel ennast murda. Sa oled piisavalt tugev inimene, et mitte kaotada ühe inimese tõttu usaldust kõikidesse teistesse. Sa annad andeks mitte sellepärast, et teha kellelegi head vaid sellepärast, et leida tagasi oma hinderahu. See on sinu jaoks kõige olulisem. Need, kelle jaoks sa oled tähtis ja kes sinust hoolivad, teavad seda juba. Nad teavad, et neil on sinuga vedanud. Mitte sellepärast, et sa oleksid parem kui teised, vaid sellepärast, et nad tunnevad sind piisavalt hästi ja hindavad su tugevaid külgi. 

Sa ei tee kunagi midagi poolikult, ei sõpruses ega armastuses. Kui sa tahad aga mõnda suhet lõpetada, siis on sinu otsus tavaliselt lõplik. Kui keegi peaks sulle haiget tegema, siis keerad sa oma elus uue lehekülje ja teed nagu poleks see inimene kunagi eksisteerinud. Iga pettumus on sinu jaoks võimalus midagi õppida. Sa oskad oma eluga aga edasi minna ja ei lase raskustel end murda. Paljud inimesed, keda sa kunagi tundsid, on üritanud sinuga taas kontakti saada aga sa ei taha teist korda samasse ämbrisse astuda. Sa oled näinud nende tõelist palet ja tead, mida oodata, sa ei taha lasta mitte kellelgi enam oma tunnetega mängida. 

 

 


TIIGRI TRIIBUD

Kui sa nägid musti triipe kõigepealt, siis tundub, et sa pead üsna pikka viha. Sa võtad kõike südamesse ja see ei lase sul oma elu rahulikult elada. Sa mõtled tihti asjadele, mis on teinud sulle haiget, inimestele, kes on sind solvanud ja löönud sulle emotsionaalseid haavu. Sa mõtled kõigele halvale hommikust õhtuni ja tunned end sellepärast halvasti. Aga sa ei oska andeks anda. Sul on tunne nagu annaksid sa sellega nendele, kes on sulle haiget teinud, täieliku võimu ja voli enda üle. Sa usud, et kui sina tunned ennast halvasti, siis tunnevad ka need ennast halvasti, kes sulle haiget tegid. Võib-olla mõne puhul see nii ongi aga kindlasti mitte kõigi puhul. 

Lisaks võid sa olla siiralt üllatunud, kui sa saad teada, et paljud isegi ei saa aru ega teadvusta endale, et nad on sulle haiget teinud. See ei tähenda sugugi nagu kujutaksid sa ise endale asju ette ja et tegelikult midagi ei juhtunudki, mida märkimisväärseks pidada. Tegelikult ei piira aga sa teiste vabadust, vaid enda isiklikku vabadust. Sa mõtled kogu aeg selle valu peale, mida teised sulle on teinud ja oled seega iseenda vang. 

 

 

Sinu haavad teevad sulle ikka veel haiget. Need haavad mõjutavad kõiki sinu suhteid teistega, selle tõttu sul ongi väga raske usaldada teisi inimesi. Loomulikult ei olegi hea usaldada iga esimest ettejuhtuvat. Aga samas ei maksa ka unustada, et iga inimene on erinev. Sa pead võtma aega ja õppima andestama, mitte teist pärast vaid iseenda pärast. Andes andeks paned sa suure koorma oma õlgadelt maha ja vabastad oma südame vihast. 

Kas sa tead, et see, keda sina pead oma timukaks, võib-olla isegi ei mõtle sinu peale? Sina aga kulutad oma aega ja energiat tema vihkamise peale. Sa ei pea teda armastama ega isegi mitte hindama, sa pead lihtsalt keerama oma elus uue lehe. Selle jaoks on mõnikord vaja spetsialisti abi, kes aitaks sul antud olukorrast välja tulla ja näha oma elu teises valguses. Ning ravida oma hingehaavad terveks. Ravimine ei tähenda seda, et sa pead laskma need inimesed, kes on sulle haiget teinud, taas oma ellu, vastupidi, see tähendab seda, et see peatükk sinu elus on nüüd lõplikult läbi saanud, et uus võiks alata.

Kommentaare ei ole