{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära emmeta oma meest!

     "Ma ei ole su ema, et ma sulle iga päev süüa tegema! Ma ei ole su ema, et ma su pesu pean pesema!" laulis Jennifer ...

 


 

 "Ma ei ole su ema, et ma sulle iga päev süüa tegema! Ma ei ole su ema, et ma su pesu pean pesema!" laulis Jennifer Lopez. Ja tal on õigus. Sa ei ole oma mehe ema. Ja ometi, hoolimata sellest, et sa seda tead, emmetad sa ikkagi oma meest iga päev. Ütled talle, et väljas on külm ilm, pangu ta ennast soojalt riidesse. Tuletad talle meelde, kui tähtis on süüa rohkem värsket ja rohelist. Kordad talle, et ta ei jätaks oma sokke ja musta pesu vedelema vaid paneks asjad mustapesukorvi. Ütled talle, et ta koristaks oma toa ära. Lühidalt öeldes sa oled oma mehele ema, mitte naise eest, sest ema ei tekita ju mingeid fantasme ega pane unistama. 

Sa ei ole oma mehe ema aga ometi sa emmetad teda. Emmetamine tähendab seda, et sa hoolitsed oma mehe eest emalikult. 

Selles, kui sa hoolitsed oma lähedaste eest, ei ole midagi halba. Kui sa aga tahad nende eest kõik kodutööd ära teha ja oled valmis ka kõik muud mured ta õlgadelt ära võtma (paned talle arsti juurde aja kinni, pesed ta pesu, palud tal iga nädal nõudepesumasin tühjaks teha jne), siis on see juba liig. 

Sest sa ei ole tema ema, ehkki sa oled talle seda juba mitu korda vihahoos ütelnud.

 


Oma mehe emmetamine on tõeline vaimne lisakoormus

Tegelikult on nii meestel, kui naistel see kalduvus emmetada. Alateadvuslikult võtavad nad selle rolli enese peale, see on nende viis näidata oma armastust välja ja selle vastu ei saa midagi parata. Selline suhe muutub problemaatiliseks, kui see on ühele partnerile peale sunnitud ja kui see üks muutub täiesti passiivseks, lastes teisel kõik ära teha. Nii näiteks juhtub memmepoegade peres, kellel oli ilus lapsepõlv ja kes tahab ka edaspidi jääda selliseks, kellele kõik ette ja taha ära tehakse. Alateadvuslikult selline mees (sest tavaliselt emmetavad just naised oma mehi ja mitte vastupidi) istub rahulikult tugitooli, sussid jalad, mis naine talle tõi esikusse vastu, soe tekk põlvedele, võib-olla jalavann kõrval igaks juhuks, soe teetass ka ja vaatab telekat, samal ajal, kui naine muudkui toimetab ja tegutseb, et kõik kodutööd ära teha. 

Tegelikult on see suur vaimne lisakoorem naisele, kes aeg-ajalt teeb mõne etteheite ("sa võiksid mind ikka natuke aidata ka", "kas vannitoas enda järelt koristamine käib sulle tõesti üle jõu", "ära unusta, et sa pead arsti juurde aja kinni panema") ja mees siis, kellel lõpuks üldse üle viskab ("sa ei ole mu ema, et sa pead mulle kõike ütlema!).

 

 

Sellise suhte alguses teeme me kõik, et partner meist sõltuks, seejärel heidame seda talle ette. Oma mehe emmetamine ei ole üldse iganenud nähe. Tegelikult puudutab see kõiki naisi mingil määral. 65% naistest teeb kodus kõik kodutööd ära. Mehed aga teevad kodutöid keskmiselt ainult 39 minutit iga päev. Ja seda ka viimase 30. aasta jooksul, varem ei teinud nad sedagi. Ka naised käivad tööl nagu mehed aga sellest hoolimata peavad nad kodus kõige eest vastutama ja kõike organiseerima. 

Mida siis teha? Te ei ole kumbki selles süüdi, ei sina ega sinu mees. Aga te võite mõlemad midagi ära teha, et leida kuldne kesktee. Tema näiteks võiks natuke teadvustada seda situatsiooni (et teda emmetatakse ja et ta käitub piisavalt lapsikult, et lasta ennast emmetada). Sina aga pead võtma vabalt, sa ei pea võtma endale lisakohustusi. Kui te mõlemad peate sellest kinni, võite te parandada omavahelist suhet. 


Allikas: cosmopolitan

foto : unsplash / Volha Flaxeco

Kommentaare ei ole