{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teaduslik nipp, kuidas kaalu kaotada ilma toitumist muutmata

    Foto : unsplash / Ana Azevedo Kui sul on oma sissejuurdu...

 

 

Foto : unsplash / Ana Azevedo

Kui sul on oma sissejuurdunud toitumisharjumused, siis ei olegi ülekaalust vabanemine nii kerge. Ja seega paneb mõte juba dieedi pidamisest nii mõnegi ohkama, sest kuidas sa hakkad korraga vähem sööma või veelgi hullem, jätad kõik head toidud üldse välja ja närid edaspidi ainult juurikaid? Siis kaob ju elus see viimanegi rõõm ära! Juba selle tõttu ei ole liiga äärmuslikest dieetidest suurt kasu pikema perioodi vältel, sest harjumustel on juba oma jõud. Kõige parem oleks muidugi muuta oma toitumist tasakaalukamaks ja süüa selliseid toite, mis äratavad maitsemeeli ning aeg-ajalt lubada endale ka midagi head. Ka regulaarne spordiga tegelemine aitab kaalust alla saada. Oma harjumuste muutmine nõuab aga tugevat tahtejõudu ning igapäevaseid pingutusi. Teadlased aga on avastanud viisi, kuidas saada kaalust alla ilma oma toitumisharjumusi muutmata. 

 

 

Teadlaste sõnul on ülekaalust vabanemine üsna lihtne, piisab sellest, et süüa iga päev vähemalt 30 grammi kiudaineid. Teadlaste sõnul on võimalik selle lihtsa nipi abil vabaneda liigsetest kilodest.

Selle uurimistöö tulemused avaldati väljaandes Annals of Internal Medicine. Uurimistööst võtsid osa 240 osavõtjat, kelle eluviise ja toitumisharjumusi jälgiti 5. aasta jooksul. Osavõtjad jaotatid mitmesse gruppi. Need, kes sõid kiudainedrikkamat toitu, kaotasid aasta jooksul 2,1 kg rohkem, kui teised. Seega, kui sa tahad kaalu kaotada ilma oma toitumisharjumusi muutmata, pead sa hakkama ainult sööma rohkem kiudaineid iga päev. 

Rohkelt kiudaineid sisaldavad taimset päritolu toiduaineid: kaunviljad, pähklid, täisteratooted, köögi- ja puuviljad ning seemned.

Kommentaare ei ole