{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suur vanusevahe : mees 54-aastane ja naine 32-aastane

foto : unsplash / Brooke Cagle      Uuringute järgi on neid...

foto : unsplash / Brooke Cagle

 

 

 Uuringute järgi on neid mehi palju, kes on oma naisest vanemad, selliseid paare aga, kus vanusevahe on üle 10 aasta, on keskmiselt 8%. Eriti viimastel aastatel on selline kalduvus tõusujoonel. Kuidas aga elavad need paarid, kelle vahel on terve sugupõlv? Kas üldse on võimalik elada tasakaalukalt, kui partnerid ei ole samas elujärgus? 


Manolo (54-aastane) elab juba 10 aastat koos Kiki'ga (32-aastane).

"Kui me suhtlema hakkasime, pidime me kuulma ikka väga palju asju oma suure vanusevahe kohta. Mu sõbrad pidasid mind mingiks kangelaseks, kes oli suutnud röövida noore plika südame. Mulle patsutati sõbramehelikult õlale, Kiki pidi aga kuulma kahemõttelisi märkusi. Me otsustasime võtta seda naljana aga ma tean, et Kiki elas seda palju rohkem läbi, kui mina. Me mõtlesime, et ajaga asjad rahunevad ja saavad korda, et kui teised näevad, et ma ei jäta Kikit maha ega hakka uut otsima siis, kui Kiki on 25-aastaseks saanud, siis hakkavad nad meie suhet tõsisemalt võtma. Nii see läkski aga see võttis ikka väga pikalt aega. 

 

 

 

Kiki pidi muutma oma riietumisstiili, et paremini oma mehe kõrval end tunda

"Kui ma Kiki'ga kokku sain, siis käis ta riides nagu mingi hipi: talle meeldis kanda hästi värvikirevaid riideid, teksad olid tal katkised : mood oli selline. Aja jooksul on ta muutnud oma riietusmistiili ja õppinud kandma klassikalisi riideid. Tegelikult kurvastab see mind aga Kiki ise on alati kinnitanud, et tema jaoks ei ole see olnud suur ohverdus. Mõnikord tehti meile märkusi restoranis või poes arvates, et ma olen oma tütrega koos aga muidu on kõik olnud korras. Kiki on  nende aastate jooksul hoolitsenud, et ta näeks oma vanusest vanem välja. 

 

 

"Mõni aeg tagasi tahtsime me last saada. Mul ei olnud kunagi varem sellist soovi olnud aga koos Kikiga oli see ainuõige otsus. Me rääkisime sellest ja mõtlesime, et vähemalt see eelis meil on, et Kiki on minust paju noorem. Vastasel korral poleks seda küsimust päevakorralegi tulnud. Me lõpetasime rasedusvastased vahendid ja ootasime. Aga Kiki ei jäänud rasedaks. Peale aastapikkust ootamist läksime me siis arsti juurde. Ja selgus, et Kikil oli varajane menopaus algamas. Tema munasarjad ei tootnud praktiliselt enam munarakke. Statistiliselt tähendas see seda, et tal oli võimatu loomulikul teel rasestuda. Me kaalusime kunstlikku viljastamist aga jätsime selle mõtte sinnapaika. Meil ei jäänud muud üle, kui leppida sellega, et me ei saagi lapsi. 

 

Kiki katsus Manolo'le selgeks teha, et ta leiaks kellegi teise selleks, et isaks saada

"Kiki ei saanud ühest asjast aru, et kui ma üldse tahtsin last saada, siis ma tahtsin temaga koos last saada, sest ma armastasin Kikit. Ma ei taha teda maha jätta selle jaoks, et leida mõni noorem ja viljakam naine. Kiki vanus pole minu jaoks kunagi määrav olnud, ma tean küll, et see võib tunduda ebaloogilisena, sest paljud vanemad mehed valivad enda kõrvale just nooremaid naisi. Mina armastan Kikit ja ei taha teda maha jätta mingi unistuse pärast, mis meie jaoks on võimatu. Me oleme mõtelnud ka lapsendamise peale aga eks näis, mida elul meie jaoks varuks on"

 

 

 

Manolo viib seni aga oma teisi unistusi ellu

"Kiki on alati unistanud elada mõnda aega Aasia maades, me planeerimegi nüüd seda reisi, mis on mõeldud ainult meile kahele. Me tahame olla koos. Ja meil on palju sugulaste lapsi ümber, kelle eest hoolitseda. Meil on veel palju ees ootamas, me tahame olla lihtsalt õnnelikud. Ma ei ole nõus sellega, et mu naine peab kannatama sellepärast, et ta ei saa olla see, kes ta peaks minu jaoks olema. Kiki on naine, kes on mind teinud nii õnnelikuks, kui vähegi võimalik. Ma tahan teha sama tema jaoks. Mis siis, kui mulle pole ette nähtud isaks saada. Ma ei mõtelnud selle peale esimesed 45-aastat oma elust. Kui ta oleks minu vanune, siis me isegi ei räägiks sellest. Ma armastan teda hoolimata tema vanusest. Ma armastan Kiki hinge ja südant. Ma tean, et ta kannatab oma hinges sellepärast, et ta vananeb enneaegselt aga ma tahan talle kinkida ilusa elu. Ja tahan teha seda kogu oma südamest. 

 

 

Allikas: yahoo 

Kommentaare ei ole