{ads}

HIDE

Viimased

latest

Selleks, et olla õnnelik oma kallimaga igavesti, võta kass

  foto : unsplash / Nick Fewings Kui sulle väga kassid meeld...

 

foto : unsplash / Nick Fewings

Kui sulle väga kassid meeldivad aga sa ei suuda kuidagi oma kaaslast veenda selles, et see oleks hea mõte, siis nüüd on meil sulle üks hea uudis: kass aitab hoida teie suhet ja armastust. Muidugi, kui teil just ei ole probleeme kassiallergiaga, sest kui see nii peaks olema, siis ärge parem edasi lugege, see artikkel pole teile. 

Värskete uuringute järgi aga selgus, et kassid aitavad suurel määral muuta kahe inimese vahelist suhet paremaks ja tugevamaks. Selles uuringus, mille tulemused avaldati väljaandes Psychological Science, paluti paaridel vaadata iga päev pilte kassipoegadest. Poolteist kuud hiljem kinnitasid osavõtjad, et nende suhe oli muutunud palju paremaks, nad olid õnnelikumad ja tundnud palju suuremat omavahelist lähedust, kui kunagi varem.

 

Teadlased ise ütlesid, et kassipoegade piltide vaatamine viib meid tagasi lapsepõlve. Ja selles see saladus peitubki, nagu ikka. Armsate kassipoegade vaatamine tekitab sellist positiivset tunnet, mis toob tagasi natuke muretut lapsepõlve, aega, kui kõik oli veel nii lihtne ja tore. Ehk siis kui sa vaatad midagi, mis on armas, tahad sa ka ise selline olla ja kallistada hästi tugevalt oma kaaslast. Ja teie suhe muutub sellest ainult tugevamaks. 

Aga isegi kui kassipojad ei jää eluks ajaks väikeseks ja ühel hetkel kasvavad suureks, siis ära muretse, sinu suhe selle pärast kannatama ei pea. Sest ühe teise uuringu järgi on nurruteraapia veelgi parem. Nurruteraapia kutsub esile nurruteraapia tootmist kehas, endorfiinid aga võtavad ära valu ja stressi, parandavad une kvaliteeti ja tekitavad kohest õnnetunnet. Seega, järgmine kord, kui sa lähed oma elukaaslasega tülli, siis kuula parem kassi nurrumist!

Kommentaare ei ole