{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks inimesed jäävad kokku ehkki nende suhe on läbi

    foto : unsplash / Andrik Langfield Sa tunned end paremin...

 

 

foto : unsplash / Andrik Langfield

Sa tunned end paremini igal pool mujal ja kõikide teistega? Su elukaaslane ärritab sind, sa ei kannata teda enam välja, ta ajab sind närvi, sa ei suuda temaga koos olla. Sa unistad millestki muust, tahaksid teistsugust elu aga ei tee midagi, et oma elu muuta. Ilmselt tead sa ise ka, miks sa jääd ja ära ei lähe. Meie teame ka. 

Nüüd sa ütled, et see pole ju üldse nii lihtne, et paned aga kotid kokku ja lähed minema. Muidugi ei ole aga teisi põhjuseid sa ka ei leia. Süda on ammu mujal, tunded on kadunud aga näed, sina oled kohal ega lähe kuhugi. Psühholoogid on uurinud lähemalt neid põhjuseid, miks inimesed jäävad kokku ehkki tunded on kadunud ja suhe läbi. 

Psychology Today veergudel kirjutasid psühholoogid põhjustest, mis ajendavad inimesi kokku jääma ehkki suhe on läbi. 

Need, kes jäävad sellisesse suhtesse, mis teeb neile halba, harjuvad sellega ühel hetkel ära. Ja isegi, kui inimene ei ole rahul oma suhtega, ta jääb, sest ta kardab, et mujal võib olla veel hullem. Samuti hirm üksinduse ees on üks põhjustest, mis on samuti määrav. 

 

 

3 põhjust, miks inimesed jäävad kokku ja lasevad end halvasti kohelda

 

1. Inimene on juba harjunud sellega, et teda koheldakse halvasti

Neil pole absoluutselt mingit enesehinnangut, nad ei tunne omaenese väärtust. Nad ei usu, et on väärt midagi muud, kui probleeme ja murekoormat, mida igapäevane elu neile teeb. Nad on harjunud sellega, et neid koheldakse halvasti. Nende elus puudub turva- ja kindlustunne. Harjumus on see, mille pärast nad jäävad. Nad kannatavad mõnikord füüsilise, teinekord verbaalse vägivalla all ja jäävad harjumusest kokku. 



2. Inimene eelistab seda suhet, sest hirm tundmatuse ees on suurem

Kui sa jääd inimesega, kelle vastu sul pole enam mingisuguseid tundeid või kellega sa ei tunne end hästi, siis teinekord on probleemiks see, et sul on hirm selle ees, et mõni teine võib ju olla veel hullem. Sa ei taha kõike uuesti alustada.

 

3. Inimene eelistab olla pigem halvas suhtes aga mitte üksi

Väga suur vahe on selles, kas sa oled üksi või tunned end üksi. Halvas suhtes tunned sa end üksi, tahad sa seda või ei taha. Aga nagu enamik inimesi, ei taha sa üksi ka olla. Keegi ei taha ju tulla koju, kus kedagi ees ei oota, veeta kõik õhtud üksi omaette, minna üksi sööma välja. Ükskõik mis aga mitte üksi. See on lihtsalt nii hirmutav. No vähemalt ei ole ma üksi, mõtled sa oma peas. 

Kui sa elad sellised suhtes ja lased end halvasti kohelda, mingit lootust ka kusagilt ei paista, siis ära tee endale enam haiget. Selle asemel, et mõtelda selle peale, mis võiks olla, keskendu sellele, kui ilus oleks su elu siis, kui sa läheksid ja elaksid oma elu lõpuks ometi. Kui sa mõtled sellele, mis võiks olla, siis teed sa endale haiget. Jah, sul on keegi, sa ei ole üksi aga sa ei ole ka õnnelik. 

Kas tuleb tuttav ette?

 



Kommentaare ei ole