{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas tervislikult ja ilma ennast näljutamata kaalust alla saada

  foto : unsplash / Louis Hansel Paljudele inimestele käibki...

 

foto : unsplash / Louis Hansel

Paljudele inimestele käibki kaalujälgimine üle jõu, sest kes see ikka tahab ennast näljutama hakata. Elu on niigi lühike, hakka nüüd end veel näljutama. Ent õnneks on ka muid võimalusi, mis aitavad kaalust alla saada ja parandada tervist. 

Suvel palavate ilmadega ei taha keegi süüa ju sooja toitu. Tahaks rohkem nagu midagi värsket ja kerget. Ja muidugi hakkavad selle peale kilod kaduma ja olemine muutub ka kergemaks. Ja tegelikult see ongi ju nipp, mis aitab tunda end paremini ja saada energiat juurde. 

Kui sa aga tõesti oled otsustanud kaalust alla saada, siis võib sulle tunduda, et ega sellest kergemast toidust ka alati kõhtu täis ei saa, peab ikka sööma midagi toekamat. Tegelikult ei olegi vaja, et sa muudad oma toitumisharjumusi. Kui sulle maitseb see, mis sa sööd, siis söö ka edaspidi, ainult katsu seejuures paika panna paar praktilist nippi. 

 

 

1. Söö teadlikult

Söö kindlatel kellaaegadel ja ära söögiaegade vahel midagi näksi. Söömise ajal ei tohi sa teha mitte midagi muud peale söömise. Lükka kõik meelelahutusvahendid (raamat, telekas, telefon, arvuti) kõrvale, sest see tõmbab su tähelepanu mujale ja su aju ei saa sulle meelde tuletada, kui on aeg söömine lõpetada. Aju tahab teada, mida sa sööd. Nii ei lähe kõht ka tühjaks liiga ruttu päeva jooksul.

2. Söö laua ääres

Sa võid pidada seda täiesti üleliigseks nõuandeks aga see nipp aitaks sul võtta aega selleks, et süüa korralikult ja mitte ahmida toitu sisse püstijalu. Istudes laua taga sööd sa paremini ja ei lähe sul ka kõht liiga ruttu tühjaks.

3. Ära söö liiga tihti

Selleks, et tervislikult kaalu kaotada, pead sa laskma oma seedesüsteemile aega puhkamiseks. Jäta iga söögikorra vahele vähemalt 6 tundi, et su seedesüsteemil oleks aega oma patareid täis laadida selleks, et paremini toitu töödelda järgmisel korral.

 

 

4. Võta aega söömiseks

Söömist tuleb  nautida. Kas sa siis valmistasid ise toidu või mitte: võta söömiseks vähemalt 20 minutit ja ära ahmi toitu sisse. Mälu korralikult iga suutäid, peale iga suutäit pane kahvel taldriku ääre peale ja söö rahulikult, mitte kiirustades. Nii saab su kõht kiiremini täis ja sa ei söö üle.

5. Söö enne välja minemist

Nii ei teki isu igasuguste ahvatluste järele. Ja ka poodi minnes, söö alati kõht täis, küll sa näed, nii jätad pooled asjad ostmata, mille järgi sul muidu oleks võinud isu tekkida, kui sa oleksid tühja kõhuga poodi läinud. 


Selleks aga, et kaotatud kilod ruttu tagasi ei tuleks, ei tohi su keha tunda, et sa teda näljutad. Sellepärast võid sa aeg-ajalt endale midagi head lubada. Näiteks oma lemmiktoitu. Tähtis on lihtsalt, et sa ei hakkaks iga päev sööma pitsat. Sest see, kui sa sööd ühe pitsa, ei tee sind paksuks. Kui sa sööd aga 4 pitsat, siis ei saa me garanteerida, et see sulle puusadele ei lähe. Seega, eelista kvaliteeti kvantiteedile.

 


 

Kommentaare ei ole