{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui tihti sina oma ööriideid vahetad?

     Tõenäoliselt ei tule sul pähegi mõtet minna puhaste linade vahele mustade ööriietega. Ja ometi ei vaheta sa oma ööriideid nii...

 


 

 Tõenäoliselt ei tule sul pähegi mõtet minna puhaste linade vahele mustade ööriietega. Ja ometi ei vaheta sa oma ööriideid nii tihti, kui peaks. Nagu enamik inimesi magad sa oma öösärgi või pidžaamaga mitu nädalat või kuud järjest mõtlemata, et terve pika öö jooksul puutub see riie su nahaga kokku ja selle öö jooksul sa higistad päris palju. Asi on veelgi hullem, kui sa kannad ööriiete all aluspesu. Inimkeha kaotab üheainsa tunni jooksul 30 000 - 40 000 naharakku. Ööriided kubisevad potentsiaalsetest nahaärritajatest, mis ummistavad poore. 

 

 

Kui tihti tuleks ööriideid vahetada? 

Ekspertide sõnul tuleks vahetada ööriideid iga 3 - 4 öö järel. Või siis iga nädal, kui sa käid enne magamaheitmist duši all. Kui sa aga öösiti palju higistad ja kui sul on rasvane nahatüüp, siis tuleks vahetada oma ööriideid veelgi tihedamini, iga kahe päeva tagant. 

Samuti pane tähele erinevaid märke, mis viitavad sellele, et sul on viimane aeg oma ööriideid vahetada: halvad lõhnad või siis mustusejäljed. Pesemata ööriietega magamine võib põhjustada isegi nahahaiguseid.

Foto : unsplash /Євгенія Височина

Kommentaare ei ole