{ads}

HIDE

Viimased

latest

Antioksüdant, mis aitab organismi mürkainetest puhastada

foto : unsplash / Christina Rumpf      Antioksüdandid a...


foto : unsplash / Christina Rumpf

 

 

 Antioksüdandid aitavad organismi mürkainetest puhastada, eemaldades toksiine. Nii on tegu ka gutatiooniga, mis on kõige tähtsam antioksüdantide seas. Keha toodab ise mingis koguses glutatiooni, mis kaitseb vähi, südamehaiguste ja rakkude vananemise eest. Samuti leidub glutatiooni ka kuumutamata aed- ja puuviljades. Glutatioon muudab teiste antioksüdantide toimet veelgi tugevamaks, turgutades samuti immuunsust. Seega on glutatioon kasulik tervele organismile. 

Ameerika südamearst Dr. Thomas E. Levy kirjutab oma raamatus GSH Master Defender, et tingimata tuleks glutatiooni lisaks võtta igapäevaselt ka toidulisandina, sest kahjuks gluatiooni toomine kehas väheneb vanusega. Glutatiooni taset mõjutab suurel määral ka keskkonna saastatus ja stress. 

Glutatiooni leidub ristõielistes köögiviljades, peedis aga samuti rohelist värvi köögiviljades: sparglid, spinat, avokaado, suvikõrvits või siis hoopis paprika. 

Mis puutub puuviljadesse, siis sisaldavad glutatiooni viinamarjad, mango, maasikad või siis tsitruselised. Ka vürtsid on kasulikud : kaneel, köömned, kardemon ja kurkum.

Kommentaare ei ole