{ads}

HIDE

Viimased

latest

Äkki on sul keskeakriis?

    foto : unsplash / Luis Villasmil Millised sümptomid ...

 

 

foto : unsplash / Luis Villasmil

Millised sümptomid annavad märku keskeakriisist?

 

Kergesti ärritumine

Kõik on hakanud sind korraga ärritama. Sa leiad kõige kohta midagi öelda. Sa leiad, et kõik on halvasti ja miski ei lähe enam nii nagu peaks. Su lähedased kannatavad esimesena sinu tujumuutuste all, nad on sulle juba mõista andnud, et sa peaksid oma sõnu paremini valima ja ennast välja puhkama. Sa ei kuula aga kedagi ja leiad enese käitumisele isegi õigustusi. Aeg-ajalt tekib sul tahtmine kõik sinnapaika jätta aga samas on sul veel piisavalt mõistust, et endale aru anda: see poleks enam nii lihtne, kui varases nooruses, et muudkui lähed, kaks kätt taskus ja alustad otsast peale.

 

Sa oled lihtsalt kõigest tüdinud

Su lootused on purunenud, sa oled elus pettunud. Oli seda kõike siis nüüd vaja? Ja mille nimel õieti? Iga päev kordub üks ja sama. Aastad aga ainult lendavad: alles oli jaanipäev, nüüd juba jälle! Iga järgmine päev sarnaneb eelmisele. Sa tead juba ette, mida homne päev sulle toob. Väsinud sellest kõigest. Juhtuks siis midagi põnevat! Vaheldust oleks vaja. Mingeid üllatusi enam elul sulle varuks ei ole, sellest oled sa juba ammu aru saanud. Mille nimel see kõik? 

 

 

Sa oled end käsile võtnud ja muutunud natuke oma välimust

Näiteks värvisid sa endal juuksed teist värvi või siis hakkasid tunde jõusaalis rassima. Või korraga tekkis isu raha kulutada asjade peale, mis sind isegi enne ei huvitanud. Võib juhtuda, et sa oled hakanud liiga suuri summasid kulutama, et osta endale uhkem auto, ilusam käekell, kallimaid riideid... Asjad aitavad sul oma enesehinnangut tõsta ning tunda end veel noorena. 

 

Seksuaalne rahuldamatus

Sa elad oma elukaaslasega juba aastaid koos aga nüüd on teie suhe juba harjumuseks muutunud. Te ei räägi sellistel teemadel enam ja selle tõttu ei olegi sa selle voodieluga rahul. Nagunii ei ole see enam see, mis ennem. Te olete nagu mingid lapsevanemad, kes elavad laste pärast rohkem koos ja omavahel koos olles ei oskagi midagi peale hakata. Sellisele inimese ei hakka ju rääkima oma soovidest. 

 

Tühja pesa sündroom

Kui sa oled kogu oma elu hoolitsenud oma laste eest, tööasjad jätnud alati teisele kohale, siis sellel hetkel, kui lapsed suureks on kasvanud, võid sa tunda, et see on ebaõiglane. Korraga oled sa üksi oma kodus, mille ümber enne keerles kogu su elu ja sa ei tea enam, mida õieti teha ja kellel sind enam vaja on. 

 


Uued sõbrad

Kui korraga oled sa hakanud hoopis teiste inimestega suhtlema, kui varem; kui su uued sõbrad on sinust palju nooremad ja kui rahulikud õhtusöögid pereringis on asendunud metsiku peopidamisega varahommikuni, siis on sul keskeakriis. 


Sa oled hakanud teistmoodi rääkima

Sul pole mitte ainult noor tutvusringkond aga sa oled muutnud ka oma sõnavara. Sa räägid nüüd nagu noored. Ka see aitab sul end nooremana tunda.


Midagi nagu kipitseb hinges

Tuju ei ole, selline masendus on peal. Aeg-ajalt on nagu kassiahastus. Sa ei tea, kus su koht õieti siin maailmas on. Sul on tunne, et sa oled oma eluga läbi kukkunud.


Sa oled oma elukaaslast petma hakanud

Sa tahad vaheldust. Tahad meeldida. Tahad, et sind ihaldatakse. Tahad elada. Kirgede möllu ja liblikaid kõhus.

Kommentaare ei ole