{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tahaks küll kaalust alla saada aga näljutama ennast küll sellepärast ei hakka! Mõned soovitused, mis aitavad sul kaalu langetada

  foto : unsplash / Brigitta Baranyi   Kõik teavad, et ülek...

 

foto : unsplash / Brigitta Baranyi

 

Kõik teavad, et ülekaal ei ole tervisele hea ja ilmselt tahaksid paljud, kellele lisakilod muret teevad, saada kaalust natukenegi alla. Mõte sellest aga, et selle tõttu tuleb paljust heast loobuda ja hakata ennast näljutama, mõjub hirmutavalt. Tegelikult on aga ka palju selliseid toite, mille söömine soodustab kaalulangust. 

 

1. Söögiisu vähendamiseks

Selle asemel, et võtta toidulisandeid, mis aitavad söögiisu vähendada, söö näiteks õuna, millel on sama toime. Ka munavalge, agar, baklažaan ja põisadru omavad sama toimet. 

 

2. Madala glükeemilise indeksiga toidud

Selleks, et ilma ennast näljutamata kaalust alla saada, söö rohkem madala glükeemilise indeksiga toite. Organism ei omasta süsivesikuid samal moel, madala glükeemilise indeksiga toitudest saadud süsivesikud muudetakse aeglasemalt glükoosiks ja selle tõttu ei tõuse veresuhkur nii ruttu ja kõht on kauem täis.

 

 

 

3. Kiudainerikkad toidud

Kiudainerikkad toidud on meie parimad liitlased, tekitades tunde, et kõht on täis. Lisades iga toidukorra juurde kiudaineid sööd sa vähem ega tunne hiljem nälga.

 

4. Joo vett, kui tahaks midagi suhu pista

Ikka tuleb päeva jooksul mõnikord soov, et sööks midagi head. Selle asemel, et kommi või pirukat süüa, joo parem suu klaasitäis vett ära. Vesi täidab kõhtu ja nii sööd sa vähem. 


5. Ära tee liiga äärmuslikke dieete

Kaks päeva söömata olemine ei aita sul saledaks saada. Liiga äärmuslikud dieedid tekitavad ainult pettumust, mille tõttu sa sööd pärast veelgi rohkem, kui enne ja kõik kaotatud kilod tulevad topelt tagasi. 

 

 


6. Et kõht saaks rutem täis

Selleks, et saada kaalust alla ilma ennast näljutamata, söö väiksema taldriku pealt. Koogitaldrikud sobivad selleks ideaalselt. Väikese taldriku peale mahub vähem ka. Aga oma aju petad sa seejuures ära.


7. Söö tervislikke vahepalu

Kui sa tahad kaalust alla saada, tuleb valida midagi tervislikku vahepalaks või ooteajaks, mitte osta pirukaid. Söö peotäis mandleid või puuvilju parem.

 

8. Söö korralikult

Sa võid süüa nii nagu teised inimesed. Ja isegi magustoitu on sul õigus süüa. Alusta supist, mis täidab hästi kõhtu (püreesupp) või puljongist. Seejärel söö lahjat liha ning magustoiduks puuvili ning piimatoode, mis ei sisalda palju kaloreid. 

 





Kommentaare ei ole