{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks su kaal mitte kuidagi langeda ei taha

foto : unsplash / Rachel Park     Millistel põhjustel kaal ...

foto : unsplash / Rachel Park

 

 

Millistel põhjustel kaal kuidagi ei taha langeda? 


1. Sa sööd valimatult

Ära söö loomset valku tärklise ja teraviljade kõrval, et see ei ladestuks rasvaks. Kõige parem oleks süüa loomse päritoluga valgu kõrvale ainult köögivilju; teraviljade ja tärklist sisaldava toidu kõrvale samuti ainult köögivilju. 

Loomne valk (muna, piim, liha ja kala) + tärklist sisaldavad toidud või teraviljatooted = ei sobi kokku

Loome valk + köögiviljad = sobib

Teraviljatooted ja kartul + köögiviljad = sobib

 

 


2. Sa ei liigu piisavalt

Liikuda tuleb nii palju, kui võimalik. Mitte jääda liiga kauaks istuma. Mine kõndima, tee sporti regulaarselt. Spordi tegemisest üksi ei piisa selleks, et kaalust alla saada aga liikumine aitab kaasa selleks, et kaal hakkaks alanema. Tähtis on toituda tervislikult ja liikuda rohkem. 


3. Söö nii, et sul ei läheks kõht tühjaks

Väga paljud inimesed söövad lihtsalt harjumusest. Nad ei kuula oma keha, nad on harjunud sööma teatud kellaaegadel. Selleks, et süüa, peaks kõht tühi olema. Kui sul hommikul ei ole kõht tühi, siis ära söö (sest see võib olla ka sellest, et maks ei ole suutnud veel puhastust lõpetada). Ja enne, kui sa võtad teise portsu, oota natuke. Kümme minutit näiteks. Siis sa näed, kas sul tegelikult on ka kõht veel tühi või on see igavus ja stress, mis sind sööma panevad. 

 

 


4. Ära karda rasva ja tärklist ning teraviljatooteid

Head rasvad ja teraviljatooted/ kartul ei tee paksuks, kui sa oskad  õieti süüa. Häid rasvaineid sisaldavad Kreeka pähkli õli, oliiviõli... Toidu valmistamiseks eelista aurutamist, nii säilivad kõik vitamiinid. Söömise ajal võid lisada külmpressi õli natuke toidule. Mis puutub kartulisse ja teraviljatoodetesse, siis vali täisteratooted, eelistatavalt gluteenivaba ning söö alati koos köögiviljadega. Teraviljatoodete/ kartuli ning loomse valgu söömine sama söögikorra ajal teeb aga paksuks.


5. Magus hommikusöök

Hommikul määrab keha kindlaks glükeemilise indeksi, mida ta katsub hoida terve päeva jooksul. Kui hommikusöök sisaldab liiga palju suhkrut, tõstab see veresuhkru taset ja selle tõttu nõuab organism terve päeva suhkrut juurde, et hoida glükeemilist indeksit. Seega ära joo hommikul puuviljamahla, ära tee moosisaia ega kukleid. Selle asemel söö mune, marju, avokaadot, täisteratooteid.


Kommentaare ei ole