{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sul on terved ja tugevad juuksed

  foto : unsplash / Paul Siewert   Millised märgid näitavad...

 

foto : unsplash / Paul Siewert

 

Millised märgid näitavad, et su juuksed on hea tervise juures ja sa kasutad õigeid hooldustooteid?

Kui sa märkad, et su juukseotsad on katki ja murduvad tihti, kui su peanahk kipub sügelema ja juuksed muutuvad ruttu rasvaseks, siis tähendab see seda, et sa pead vahetama juuksehooldusvahendeid. 

Kui tihti sulle aga on öeldud, et sul on ilusad ja paksud juuksed? Ja mida see üldse tegelikult tähendab? Millised märgid näitavad, et su juuksed on terved ja tugevad? 


Kuidas teada saada, kas su juuksed on nii hea tervise juures nagu sa ise seda arvad? 

 

 

Säravad ja pehmed juuksed... 

Esimene märk, mis näitab, et su juuksed on terved, on see, kui hästi su kiharad valgust peegeldavad tagasi ehk siis teisisõnu see, kui säravad juuksed sul on. Samuti ei maksa unustada ka juuste niiskustaset, pehmust, elastsust ja tugevust. Kui juuksed muutuvad aga liiga kuivaks ja murduvad ruttu, aitab, kui teha juuksemaski. Selleks ei ole vaja osta poest maske, piisab sellest, kui seda teha  koduste vahenditega. 


Juukseotsad tunduvad terved ja ühetasased...

Juukseotsad on meie juuste kõige vanemad osad (seda ei maksa unustada), nad on juba mitmeid aastaid vana ja saanud kahjustada päris palju.  Selle tõttu nad katkevadki nii tihti. Juukseotsad on õrnad ja lõhenevad sageli. Sageli polegi kerge aru saada põhjust, miks juukseotsad nii tihti murduvad ja lõhenevad, see võib olla juuste liigsest värvimisest, pesemisest ja hõõrumisest. Ka stress võib kahjustada ja rikkuda juuste tervist. Ja muidugi on suur roll meie endi toitumisel. Samuti igapäevane kuumtöötlemine fööni või sirgendajaga, vale kammi või harja kasutamine mõjuvad juukseid kahjustavalt.  Lõhenenud juukseotsad ei jäta juustest hoolitsetud muljet.

Juusteotste eest hoolitsemiseks tuleks käia sageli juuksuris otsi lõikamas või siis kasutada spetsiaalset juuksotstele mõeldud hooldustoodet.

 

 


Terve peanahk...

Me oleme harjunud hoolitsema oma naha eest aga jätame täiesti hooletusse oma peanaha. Kui sa tahad terveid ja säravaid juukseid, pead sa hakkama hoolitsema oma peanaha eest samuti. Juuksed peegeldavad seda, kui hea tervise juures on sinu peanahk. Seega säravate ja pehmete juuste jaoks tuleb sul hoolitseda oma peanaha eest.  Selle jaoks on olemas erinevaid peanahka toitvaid seerumeid ja õigeid spetsiaalselt sinu juuksetüübile mõeldud juuksehooldusvahendeid.

Kommentaare ei ole