{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa tegelikult ei kuula seda, mida teised räägivad

foto : unsplash / Priscilla Du Preez      Peaga noogutamine...

foto : unsplash / Priscilla Du Preez

 

 

 Peaga noogutamine ei ole märk sellest, et sa tegelikult ka kuulad seda, mida teine inimene sulle räägib. Mõnikord sa küll noogutad kaasa, lastes teisel rääkida, ise aga mõtled sama ajal omi mõtteid - näiteks, mida poest on vaja osta ja et lilled ootavad kastmist.

Aga kuidas siis teada saada, kas inimene tegelikult ka kuulab sind või laseb ta su jutu kõrvust mööda? Mõni inimene on kindel, et ta kuulab küll teisi aga ei anna endale aru, et tegelikult kuulab ta vaid ühe kõrvaga, jättes olulisema vahele. 

Suhteeksperdi Kate Gigax' sõnul ("Insider" ilmunud artikkel) on üks märkidest, mis viitab sellele, et inimene tegelikult sind ei kuula, see, et ta hakkab iseendast korraga rääkima, katkestades seega su jutu ja viies jutulõnga enda peale. 



Ka see, kui inimene katkestab korduvalt teise jutu, on samuti märgiks, et ta tähelepanu on mujale koondunud ja ta arvab, et ta võib teemat seega muuta vastavalt oma soovidele ja vajadustele, sest sinu jutt tegelikult ei paku talle huvi. Ehkki ta seda sulle otse välja ütlema ei hakka. 

Inimene, kes kuulab teist tähelepanelikult, esitab talle küsimusi ja see näitab, et ta tõesti tunneb huvi selle vastu, mida teine inimene talle räägib.

Ka see, kui sa võtad teise jutu oma sõnadega kokku, on märk sellest, et sa tõesti kuulasid seda, millest su vestluskaalane sulle rääkis ja pöörasid talle tähelepanu. 

 

 

Ent on ka teisi märke, mis näitavad, et inimene ei kuula seda, mida teised räägivad. Näiteks võiks ju arvata, et peaga kaasa noogutamine on märk sellest, et inimene sind mõistab ja kuulab, tegelikult on see pigem automaatne liigutus. See on nagu julgustamine, et teine juttu jätkaks ning märk, et ta sinust aru saab, tegelikult võib  see aga olla märk, et ta kuulab sind ainult ühe kõrvaga.

Kuulamise ajal on ka silmadel tähtis roll. Vestluskaaslase pilgu vältimine ja silmsidest hoidumine, enda ümbruse jälgimine nagu otsiksid sa võimalust ära minemiseks, reedavad samuti, et sa kuulad üsna pealiskaudselt. 

Katsudes neid nõuandeid ellu rakendada, võid sa muuta oma jutuajamisi palju paremaks.

Kommentaare ei ole