{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, et naha eest tuleb hoolitseda vastavalt aastaajale?

  ...

 

Foto : unsplash / Angelos Michalopoulos

 

 

Nahk vajab erinevat hooldust talvel ja kevadel. Sellepärast tuleb oma ilurutiini muuta võttes arvesse aastaaega, alustades sellest, et valida kosmeetikatooted, mis on vastavad ilmastikule. 

Täpselt samamoodi nagu sa kannad erinevaid riideid nii suvel, kui talvel, vajab ka su nahk erinevaid hooldusvahendeid vastavalt aastaajale. 


Kevadel ja sügisel on tähtis nahka puhastada

Nii kevad, kui sügis on üleminekuajad, mille jooksul on vaja valmistada oma nahka ette suveks ja talveks (nii suve-, kui talveperiood panevad su naha tõsiselt proovile ja võivad teha palju kahju). Just selle tõttu on kevad ja sügis need perioodid, millal on vaja nahka koorida surnud naharakkudest ja puhastada.

  • Kevadel eelista sellist näokreemi, mis annab nahale sära ja mis aitab turgutada talvest väsinud nahka, taastab naharakke ning laseb nahal hingata. Vali kergema niisutusega ja kiirelt imenduv näokreem oma talvise näohoolduse asemele, sest kevadisel perioodil vajab nahk vähem rasvast ja toitvat kreemi.

  • Sügisel vali paksema koostisega ja elastsust tagav näokreem, mis valmistab näonaha talve tulekuks ette.

 
 
 
 
 
Suvel ja talvel vali hooldusvahend, mis aitab rahustada kuiva ja ärritunud nahka

Nii suvi, kui talv panevad meie nahka kõige rohkem proovile. Suvel muudavad nahka nõrgemaks päike, liiv ja kuumus; talvel jälle tuulised ja külmad ilmad, seega tuleb ärritunud nahka rahustada. Selle jaoks on parem vältida naha koorimist ja agressiivselt mõjuvaid iluvahendeid ning eelistada õrna toimega nahapuhastajaid ning teha vähemalt kord nädalas niisutavaid maske.


  • Suvel kasuta puhastavat näovahtu, mis tasakaalustab rasu tootmist. Eelista päevakreemi, mis tagab tõhusa kaitse UV - kiirte eest ning rikkalikult niisutav öökreem.


  • Talvel väldi naha ärritamist ja kasutada õrna koostisega hooldusvahendeid. Vali rahustava toimega näokreem ja rasvase koostisega seerum. Sa võid kasutada ka õli sisaldavaid tooteid, mis toidavad nahka sügavuti.

 

 

 

 

 

Kuidas hoolitseda oma naha eest kevade alguses? 

 

Kevadel valmistame oma nahka ette uueks hooajaks.

  • Hommikul ja õhtul : puhasta nahka õrnade nahahooldusvahenditega, et mitte ärritada ja kuivatada tundlikku nahka. Kasuta nahka taastavat ja sära andvat seerumit. Seejärel kanna nahale näokreem, mis sisaldab rohkesti C vitamiini ja antioksüdante ning UV-filtrit, mis tagab nahale parima kaitse esimeste päikesekiirte eest.


  • Kord nädalas tee nahale põhjalik iluhooldus. Koori nahk surnud naharakkudest, tee puhastavat detoks-näomaski, mis tagab sära nahale ning kasuta niisutavat ja pinguldavat näokreemi.



Kommentaare ei ole