{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 väga tervislikku toiduainet, mida tuleks võimalikult tihti süüa

    Foto : unsplash / Shelley Pauls Selleks, et olla terve, ...

 

 

Foto : unsplash / Shelley Pauls

Selleks, et olla terve, tuleb süüa 5 puu- ja aevilja päevas aga see pole veel kõik. Vaata, millised toiduained puhastavad keha ja on antioksüdantse, kolesteroolivastase ja vähivastase toimega. Tegemist on toiduainetega, mis muudavad immuunsust tugevamaks, parandavad seedimist ja aitavad kehakaalu vähendada. Näiteks õun parandab seedimist ja aitab kaalust alla saada. Kui õuna tihti süüa, siis muudad sa oma immuunsust tugevamaks ning võitled seega kõikide mikroobide vastu. Mustikad parandavad mälu ja turgutavad ajutegevust. 

Õun

Aitab parandada seedimist ja vabaneda liigsetest kilodest. On kolesteroolivastase toimega ning toetab südame tervist. Hea antioksüdantide allikas. Stimuleerib immuunsust. Prebiootilise toimega. Potentsiaalselt vähivastase toimega. Sisaldab vajalikke kiudaineid, C vitamiini, kaaliumi ja pektiini. 

Kuinoa

Põletikuvastase toimega. Aitab diabeedi vastu. Aitab kaalust alla saada. Potentsiaalselt vähivastane. Sisaldab valku, B vitamiini, E vitamiini, mangaani, fosforit, magneesiumit. 

 

 

Mustikad

Antioksüdantide allikas. Ennetab südame-veresoonkonna haiguseid. Aitab diabeedi arengut ennetada. Parandab mälu. Kaitseb silmi. Potentsiaalselt vähivastane. Sisaldab C ja K1 vitamiini ning mangaani.

Küüslauk

Mikroobivastane, antioksüdant , kaitseb südant, potentsiaalselt vähivastane. Sisaldab allitsiini, B6 vitamiini ja kaaliumit.

Peet

Aitab väsimuse vastu. Alandab vererõhku. Tõstab sportlikku võimekust. Antioksüdantide allikas. Potentsiaalselt vähivastase toimega. Sisaldab betaiini, B9 vitamiini ja mangaani.

 

 

Kapsas

Antioksüdantide allikas, kaitseb südant. Potentsiaalselt vähivastase toimega. Põletikuvastane. Kolesterooli alandav. Sisaldab K1 -, C - ja B9  - vitamiine. 

Spirulina

Tugevdab immuunsust. Antioksüdant. Potentsiaalselt vähivastase toimega. Alandab kolesterooli. Aitab kaalust alla saada. Puhastab keha. Muudab juuksed ja küüned tugevamaks. Sisaldab fükotsüaniini, valku, A vitamiini, B vitamiini, rauda, vaske, magneesiumit.

Oad

Antioksüdantide allikas. Diabeedivastased. Kolesteroolivastased. Aitab võidelda Parkinsoni haiguse vastu. Sisaldab levodopat, valku, kiudaineid, C vitamiini, B5 vitamiini, B9 vitamiini.


 



Kommentaare ei ole