{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 tõeliselt head imejooki, mis aitavad organismi turgutada

  foto : unsplash / Kim Daniels   Need 5 imejooki aita...

 

foto : unsplash / Kim Daniels

 


Need 5 imejooki aitavad puhastada keha mürkainetest ja toksiinidest, võidelda seedeprobleemide vastu ning annavad energiat ja jõudu juurde. 


5 keha puhastavat imejooki

Alustame banaani-ingveri joogiga. See imejook sisaldab palju kiudaineid, magneesiumi ja kaaliumit, mida leidub banaanis ning on põletikuvastase toimega tänu ingverile. Banaani-ingveri jook aitab seedimist parandada, rahustades samal ajal  seedekulglat. Soovitatav on juua seda jooki enne söömist. Joogi valmistamiseks tuleb segada püreeks pressitud banaan 1 sl riivitud ingverijuurega, lisada natuke mett ja 250 ml vett. 

Ka kurkum on põletikuvastase toimega. Kurkumi tunneb kergesti ära tänu kollasele värvusele. Kurkum on tuntud ja hinnatud vürts, mida on lisaks toiduvalmistamisele kasutatud juba ammustest aegadest ka loodusliku ravimina. Kurkum aitab seedeprobleemide korral. Joogi valmistamiseks segada kurkumit kuuma vee sisse vähese meega. 

 

 

Õunasiidriga ei maksa liiale minna, sest see on natuke liiga happeline ja võib mõjuda seedesüsteemi ärritavalt. Väikeses koguses tarbituna aitab õunaäädikas aga maksa puhastada mürkainetest ning taastada seedefloorat. Sega paar sl õunaäädikat 40 ml kuuma vee sisse. Veelgi kasulikum on, kui sa lisad joogile ka natuke kaneeli ja Cayenne' pipart. 

Et seedimist paremaks muuta ja turgutada organismi, tee ingveri-sidruni smuutit. Selle jaoks sega blenderis kreeka jogurt 125 ml mandlipiimaga, seejärel lisa 1 sl peeneks hakitud ingverijuurt, 1 sl värskelt pressitud sidrunimahla, 1 banaan ja natuke kaneeli ja muskaati. Tegemist on tõelise vitamiinipommiga, mis aitab puhastada keha ning parandab seedimist. 

Ja lõpetuseks chai tee, mis aitab samuti seedeprobleemide puhul. Selle joogi valmistamiseks aja potis vesi keema ja lisa sisse vürtse: kaneeli, kardemoni ja ingverit koos musta tee puru või lehtedega.

Kommentaare ei ole