{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suhe : millal on aeg lahkuda? Millal tuleb hakata mõtlema lahku minemise peale?

foto : unsplash / freestocks      Igal inimesel on omad isi...

foto : unsplash / freestocks

 

 

 Igal inimesel on omad isiklikud põhjused, miks minna (või mitte minna) oma kaaslase juurest minema. 

"Ma ei tundnud oma mehe poolt mitte mingisugust toetust ega abi, kui üks mu väga lähedane tädi oli suremas. Alles siis mulle jõudis kohale, et midagi on korrast ära. Et ma olin tegelikult kõik need aastad olnud rohkem üksi ja lootnud ainult iseenda peale. Tema ootab ainult, et ma talle süüa teeksin. Sellest hetkest, kui ma võtsin oma asjad ja läksin ära, ei suuda mu lähedased ära imestada, kuidas ma kõik need aastad üldse tema kõrval vastu pidasin. Kas ma ei saanud sellest siis aru aga tagantjärgi näed, et ta ei olnud nii puhas nagu paistab, ta oli minu vastu halb, alandas ja solvas mind aga ma panin silmad kinni. Kõik elatakse ju üle. On hullemaidki."


Lahku on kergem minna

Erinevate uuringute järgi läheb üks paar kahest lahku. Lahkuminejate arv on jõudsalt kasvav aasta-aastalt sellest ajast, kui lahku mindi ainult äärmisel juhul. Kas see on hea või halb?

Mingis mõttes on see hea just nendele, kes ei pea jääma suhtesse, mis teeb neile halba. Inimesed ei pea jääma kokku ühiskonna sunnil. Aga samas on suurem risk minna laiali väiksemategi probleemide korral, pisemategi erimeelsuste puhul. Inimesed on hakanud otsima ideaalset suhet, sellist, mida tegelikult päris elus pole olemaski. 

 

 


Vägivald

On ka neid, kes jäävad kokku hoolimata toksilisest suhtest. Ent füüsiline ja vaimne vägivald, millel puudub väljapääs, on kindel põhjus lahku minemiseks. Tavaliselt see aga ei ole nii lihtne. Sest sellistel puhkudel kehtib skeem, mida inimene on juba lapsepõlve jooksul palju kordi läbi elanud ja mida ei ole lihtne tuvastada. Teised, lähedased inimesed või siis psühholoog-terapeut võib siin appi tulla ja aidata olukorrast väljapääsu leida. See, mille tõttu inimesed kardavad lahkuda, on hirm tundmatuse ees. Palju kergem tundub see, et jäädakse suhtesse, mis paneb kannatama selle asemel, et teha üks samm ja alustada oma elu uuesti.


Tüdimus

Vaidlused, tülid ja ükskõiksus, iha puudus on kõik märgid, mis viitavad sellele, et suhe on läbi saamas. Kui inimene ei näe enam põhjust, miks ta selle inimesega koos on, kui talle tundub, et ta elab koos täiesti võõra inimesega, kui ta tunneb, et ta on ummikus oma eluga, siis on see põhjus, miks lahku minna. Või minna vähemalt pereterapeudi nõustamisele. Need on märgid, et inimesed on kasvanud lahku või siis väldivad nad keerulistel ja valusatel teemadel rääkimist. Otsides põhjust, miks nad alati vaidlevad samade asjade pärast, võib see neil aidata individuaalselt edasi minna ja mõnikord leida taas ühist keelt. 



Kommentaare ei ole