{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, et seismine on hea viis kalorite põletamiseks?

    Foto : unsplash /JESHOOTS.COM Mõnikord teeme me oma tervisele teene ka sellega, kui seisame lihtsalt püsti selle asemel, et istuda. Tõ...

 

 

Foto : unsplash /JESHOOTS.COM

Mõnikord teeme me oma tervisele teene ka sellega, kui seisame lihtsalt püsti selle asemel, et istuda. Tõenäoliselt tead sa seda, et väikestest muutustest saavad alguse suured harjumused. Näiteks püsti seismine aitab kaloreid põletada. Vähemalt kinnitab seda värske uurimistöö, mille tulemused avaldati meditsiinilises väljaandes European Journal of  Preventive Cardiology, mis tõestas, et pikema aja jooksul püsti seismine aitab hoiduda istuva eluviisiga kaasnevast kaalutõusust. 

Täpsemalt öeldes põletab keha püsti seistes 0,1 kalorit rohkem ühes minutis, kui istudes. Ehk siis tunni aja jooksul 9 kalorit rohkem. See võib tunduda muidugi liiga väike aga kui sa arvutad kokku, palju see 7 tunni sees teeb, saad sa 63 kalorit rohkem, kui istudes su keha põletaks. 

Püsti seismine nõuab mitmete erinevate lihaste tööd, mis aitavad keha sirgena hoida. Ja seega põletad sa samal ajal energiat ja ka kaloreid. Nüüd sa siis tead, mida sul teha tuleb, kui sa oled midagi rasvast või magusat söönud!

Kommentaare ei ole