{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, mis aitavad kaotada enne pühi nädalaga 1 kilo

  foto : unsplash / sofo ts    Talvel on üldse raskem kaalu...

 

foto : unsplash / sofo ts

 

 Talvel on üldse raskem kaalu kaotada, sest me sööme rohkem ja liigume vähem. Kui sa aga oled otsustanud enne aastalõpupühi võtta kaalust alla, siis on see täiesti võimalik. Ja sa ei pea minema selle jaoks spordisaali rassima. 


Jälgi, mida sa sööd

Kõige tähtsam, mida sa tegema pead, kui sa tahad kaalu liikuma saada, on jälgida oma toitumist. Piira rasvase, magusa ja kalorirohke toidu söömist, selle asemel söö rohkem selliseid toite, mis sisaldavad kiudaineid ja vajalikke toitaineid.

 

Mõned reeglid, millest sa võiksid kinni pidada:


  • Söö iga toidukorra juurde köögivilju. Köögiviljad sisaldavad rohkelt toitaineid ja kiudaineid, mis parandavad seedimist ning täidavad kõhtu kauemaks. Nii ei teki sul ka isu näksimise järele ja sa ei hakka piparkooke sööma. Seega ära unusta: iga toidukorra kõrvale süüa ka köögivilju, kas siis enne põhitoidu juurde asumist või söögi kõrvale. 
  • Söö lahjat valku. Valgud on väga olulised kaalulangetamise juures, reguleerides söögiisu ja hoides lihaste tervist. Vali lahjad valgutooted: kala, linnuliha, kaunviljad.
  • Ära söö üle. Liiga palju ei ole hea süüa. Kui sa tunned, et kõht on täis, siis lõpeta söömine. Selle jaoks on kõige parem, kui sa sööd aeglaselt ja mälud iga suutäit korralikult. Hea nipp, kuidas aju ära petta, on süüa väiksemate taldrikute pealt. 

 

 

Joo vett

Juues piisavalt vett, aitad sa kehal vabaneda mürkainetest. Vesi täidab hästi kõhtu ning tänu sellele sööd sa vähem. Vee joomine parandab ka seedimist. Külma vee joomine aitab organismil põletada kiiremini kaloreid ning vabaneda rasvast. Selle põhjal läbi viidud uuringutöö tulemused avaldati väljaandes Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. 

Hea oleks, kui sa jooksid iga päev 8 klaasi vett. Iga söögikorra kõrvale 1 klaas, hommikul ärgates aga tühjale kõhule võiksid sa juua vett sidrunimahlaga. See aitab samuti muuta ainevahetust kiiremaks.


Ära unusta magada piisavalt 

Ka magamine on väga tähtis, sest magamise ajal keha puhkab ja taastub. Kui sa magad piisavalt ja oled hommikul puhanud, on sul piisavalt energiat uueks päevaks ning ei teki söögiisu nii kergesti. Kui inimene ei maga piisavalt, ei suuda keha toota söögiisu reguleerivat hormooni ja selle tõttu kannatab ta järgmisel päeval nii väsimuse, kui nälja käes. 

Magada tuleks 7-8 tundi öösel. Enne magamaheitmist ei ole hea vaadata uudiseid ega olla ekraani taga. Enne magamaheitmist oleks hea tuulutada ka magamistuba ära. 

 

 

Seega, kui sa tahad kaotada kaalu enne pühi, siis vaata, mida sa sööd, joo palju vett ja maga rohkem. 


Kuidas jääb liikumisega? 

Tantsi ennast saledaks

Tantsimine on väga hea vahend, mis aitab kaalust alla saada ning põletada kaloreid muusikat kuulates ja ennast liigutades. Internetis on palju erinevaid videosid üleval: vali, mis sulle kõige rohkem meeldib, kas salsa või tango ja hakka tantsima. 


Lükka lund

Kõik aiatööd ja lume lükkamine aitavad kaalu kaotada ja kaloreid põletada. Ja on tervisele lisaks kasulikud. 


Jooga

Jooga on hea nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Jooga aitab kaloreid põletada ja parandab keskendumisvõimet. 

 

 


Kommentaare ei ole