{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis aitab paremini kaalu kaotada: kõndimine või jooksmine?

foto : unsplash / James Lewis      Kui sa oled otsustanud, ...

foto : unsplash / James Lewis

 

 

 Kui sa oled otsustanud, et viimane aeg on võtta end käsile ja hakata sporti tegema selleks, et liigsetest kilodest lahti saada aga sa ei ole päris kindel, kumb on kasulikum: kas joosta või kõndida?

Paljud inimesed hakkavad jooksmas käima selle mõttega, et kaalu kaotada. Kui sa aga tahad, et kaotatud kilod tagasi ei tuleks, pead sa regulaarselt sporti tegema, sööma tervislikult ja lubama endale aeg-ajalt ka midagi head, et kiusatust peale ei tuleks. Jooksmine põletab rohkem ja kiiremini kaloreid, seega saab joostes liigsetest  kilodest kiiremini lahti. 

Jooksmine teeb head ka vaimsele tervisele. Ja sellel pole midagi seost juhusega, sest jooksmine annab hea koormuse südamele, aktiveerides südame-veresoonkonna töö. Spordi tegemine paneb keha tootma ka heaolutunnet tekitavaid hormoone endorfiine, mis parandavad vereringet kuni ajuni välja.

 

 

Aga ka kõndimine on sama kasulik ning aitab kaalu kaotada. Kui sa oled ülekaaluline inimene ja ei taha oma põlvedele haiget teha jooksmisega, siis kõndimine sobib väga hästi. Kõndimine ei koorma liigeseid ära, kõndimine võib põletada sama palju kaloreid, kui jooksmine, kui käia tempokalt, nii et pulls läheks kiiremaks. Rahuliku kõndimisega on raske saada pulssi kiiremaks. 

Ja samuti tuleb tähelepanu pöörata toitumisele ja vaadata, et kõik kaotatud kilod tagasi ei tuleks. See aga tähendab, et sa ei tohi ennast näljutada vaid pead sööma korralikult, eriti juhul, kui sa teed sporti. Naiste päevane kalorikogus jääb 2000 - 2500 kalori piiresse, meestel on see arv 2500 - 3000 kalorit. Kui sa sööd vähem, võib organism panna end näljarežiimile ja kohe, kui sa hakkad rohkem sööma, talletab su organism kõik rasvavarudesse ja sul on veelgi raskem kaalu kaotada. 

Seega on spordi tegemine väga hea mõte, mis on tervisele lisaks kasulik.


Allikas : cosmopolitan


Kommentaare ei ole