{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millise isiksuseomadustega inimesed ei peta oma kaaslast

foto : unsplash / Emmanuel Ikwuegbu     Võib-olla on truudu...

foto : unsplash / Emmanuel Ikwuegbu

 

 

Võib-olla on truudusetus mõnedel inimestel kaasa sündinud? 

Ka teadlased on hakanud huvi tundma selle vastu, mis paneb inimesi oma kaaslast petma. Neuroteadlaste järgi on üks osa inimesi, keda ei pane miski oma kaaslast petma. Vähemalt on nende seas vähem neid, kes võivad truudust murda. Columbia neuroteadlane Rodolfo Llinas on terve oma elu pühendanud inimese aju uurimisele. Praegusel hetkel töötab ta New York'is asuva ülikooli psühholoogia ja neuroteaduse osakonna direktorina. Hiljuti viis ta läbi ühe uurimistöö, mis võimaldas tal välja selgitada, et truudusetust võib määratleda inimese intelligentsuse tase.

 

 

Teadlase sõnul on inimese intellektuaalne struktuur enne kõike emotsioon ja tunne ning alles siis mõistus. Seega mõjutab meid kõik see, mis meid puudutab mingil määral. Rodolfo Llinas selgitab, et struktuursel tasandil on aju kõige esimene emotsioon üks kõige vanematest, mis on seotud ajuga, selle aju piirkonnaga, mida kutsutakse repriilseks ajuks. Seal on kõik kindlad tegevuskavad, mis on omased reptiilidele. Reptiilid näiteks lähenevad või eemalduvad, kui nad otsivad süüa; ründavad, et ennast kaitsta ja paarituvad selleks, et paljuneda. Armastus on nagu maiustus ja sellest, kes armastab, saab gurmaan ning ta hakkab tahtma rohkem armastust sellelt, keda ta armastab. 

 

 

Intelligentne inimene aga ei kuula nii palju oma emotsionaalset häält, vaid mõtleb mõistusega. Teadlaste sõnul on intelligentne inimene võimeline ütlema ei ega anna kiusatusele järele isegi oma isikliku kaaslasega koos olles ja koduseinte vahel. Sellise inimesega võib isegi tunduda, et mõnikord on tal südame asemel kivi, sest ta lihtsalt tegutseb mõistuse, mitte emotsioonide ajel.  See ongi selge märk kõrgest intelligentsuse tasemelt. 

Need, kes murravad truudust ja petavad oma kaaslast on tavaliselt inimesed, kes lasevad oma emotsioonidel rääkida enne mõistust. Tõeliselt intelligentsed inimesed ei torma kunagi, nad organiseerivad kõike oma elus viimse detailini, on hästi struktureeritud, võttes arvesse seda, et teine inimene on osa temast endast, kelle eest ta vastutav on ja vastupidi. Ta peab oma kohusetundeks hoida oma kaaslast. Ta ei hakka oma partnerile nuga selga lööma, sest ta ei pea seda normaalseks.


Kommentaare ei ole