{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 väga head nippi, kuidas turgutada oma tuju sellel talvel

foto : unsplash / Charisse Kenion   Pime aeg ja külmad ilmad...

foto : unsplash / Charisse Kenion

 

Pime aeg ja külmad ilmad võtavad mõnikord tuju nii ära, et ei ole tahtmist midagi teha. Mida siis teha, et tuju parandada? 

 

1. nipp : mõtle positiivselt

Alusta oma hommikut positiivselt. Avades silmad, ära mõtle esimese asjana kõikidele oma probleemidele, mis sind ees ootavad vaid võimalustele, mis võivad sellel päeval tekkida. Teaduslikud uuringud on näidanud, et positiivne mõtlemisviis on kasulik nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Üleöö ei saa midagi aga ära tehtud, sest positiivne mõtlemisviis ei ole meile omane ja nõuab treenimist. Sa pead sundima oma vaimu mõtlema muule, kui probleemidele ja sekeldustele. Sa pead õppima nägema rohkem head, kui halba. Sa pead hakkama nägema, et klaas on pooleldi täis, mitte pooleldi tühi. Hommikul ärgates tunne rõõmu kõige pärast, mis sind ees ootamas on. 

 

 

Või siis kui sa ärkad üles ja tunned masendust hinge pugemas: siis pane lihtsalt silmad kinni ja korda oma mõttes, et kõik saab korda. Kõik on korras. Sunni ennast rahulikuks ja usu seda, mida sa ütled, sest meie aju ei tee vahet, kas see on päris või mitte, seega, kui sa kujutad ette, et oled ilusal päikesepaistelisel suvepäeval rannas, siis aitab ka see sul parandada oma enesetunnet hommikul.


2. nipp : hinga ja tee paus

Hinga. Lihtsalt hinga. Kui su peas on liiga palju negatiivseid tundeid ja sa ei suuda enam muule mõtelda, siis võta hetk iseenda jaoks ja tee hingamisharjutusi. See on nagu meditatsioon. Aga selle jaoks pead sa olema üksi ja lõpetama hetkeks kõik muud tööd. Keskendu iseendale, sisse- ja välja hingamisele ja katsu selgusele jõuda, mille pärast sa end nii halvasti tunned. 


3. nipp : liigu

Spordi tegemine paneb keha vabastama heaolu- ja õnnehormoone endorfiine. Selleks, et oma tuju tõsta, katsu teha iga päev sporti või liikuda natuke. Ära hakka üle pingutama, lihtsalt sa pead jälgima, et sa iga päev liiguksid natuke. 

 

 


4. nipp : hakka mingi projekti kallal töötama

See annab elule mõtet ja aitab sul oma unistusi ja plaane ellu viia kiiremini. Tegemist ei ole uue aasta lubadustega, pigem millegagi, mis on sulle tähtis ja mida sa teed samal ajal rõõmuga. Üldiselt aitab see enesetunnet tõsta ja ärgata hommikul teadmisega, et päeva jooksul on midagi toredad ees ootamas.


5. nipp : tänulikkuse päevik

Tänulikkuse päevik aitab sul tuju parandada nii suvel, kui talvel. Igal õhtul enne magamahteimist, pane kirja 5 - 10 asja, mille eest sa oled tänulik. Nii harjutad sa oma aju positiivselt mõtlema.

Kommentaare ei ole