{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kolm head põhjust, miks talvel sporti teha

foto : unsplash / Vlad Tchompalov      Värskete uuringute j...

foto : unsplash / Vlad Tchompalov

 

 

 Värskete uuringute järgi selgub, et talvel teevad inimesed tavaliselt vähem sporti, mõni arvab, et siis võib kohe haigeks jääda, kui hakata ennast liiga soojalt riidesse panema, et minna õue sporti tegema, teine jälle leiab, et kuidagi ei kipu välja pimeda ja külma ilmaga. Ja raha ei ole ka kusagilt võtta nii palju, et spordiklubisse minna. Seda kulub ju mujalegi ära. Jõudu ja jaksu on aga ainult nii palju, et teleka ette diivanile maanduda ja süüa midagi head.

Ometi tuleks sellised mõtted kohe oma peast ära visata, sest treenimine on kasulik nii kehale, kui vaimule ja seda hoolimata hooajast. Spordi tegemine parandab südame tervist ja samuti tuju, rääkimata sellest, et treenimine muudab keha ja rühti palju ilusamaks.

Ja kui sa ikka ei tea, kas maksab ennast liigutada või mitte, siis siin on kolm põhjust, miks sa peaksid kohe püsti kargama ja sporti tegema hakkama.

 

 


Treenimine annab energiat juurde

Talvisel ajal, pimedate ilmadega on normaalne, et energiat on vähem ja jõudu pole kusagilt võtta. Hakates sporti tegema aga, paned sa kehas hapniku ja toitained kiiremini liikuma ja see annab sulle energiat juurde. Kehaline aktiivsus aitab sul kasutada oma energiat palju paremini. Ja see pole veel kõik, sest teaduslike uuringute järgi, mille tulemused avaldati väljaandes "Psychotherapy and Psychosomatics", piisab täiesti, kui sa liigud iga päev ainult 20 minutit selleks, et väsimus kaoks.


Treenimine parandab tuju

Ka seda teavad ilmselt juba kõik. Igasugune treenimine: jooksmine, kõndimine ja jõusaalis käimine on tervisele kasulikud. Uuringute järgi parandab igapäevane kehaline aktiivsus meie vaimset tervist. 


Treenimine aitab valu vähendada

Kodukontoris töötamise ajal sättisid paljud end arvutiga diivani peale. Selline istumisasend põhjustas aga selja- ja kaelavalude teket. Selliste valude vastu aitab hästi jooga, pilates, jooksmine või lihastreening. Valik on sinu. Spordi tegemine parandab vereringet ja kudede toitainetega varustamist, võideldes seega edukalt valu ja lihaspinge vastu. Lihastreeningud aga aitavad rühti parandada.

Kommentaare ei ole