{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 harjutust, mis soodustavad seedimist ja kiirendavad ainevahetust

  foto : unsplash / Nikola Murniece   Peale suurt söömist e...

 

foto : unsplash / Nikola Murniece

 

Peale suurt söömist ei pea sa tundma end halvasti ega raskelt. Tee harjutusi, mis soodustavad seedimist ja kiirendavad ainevahetust.


Masseeri kõhtu

Masseeri oma kõhtu pehmete ringikujuliste liigutustega, see aitab parandada seedimist. Sa võid kasutada ka eeterlikku õli parimate tulemuste saamiseks.  Masseeri peale söömist kõhtu ringikujuliste liigutustega  2 - 3 minuti jooksul.


Tiigri harjutus

Istu maha oma kandade peale ja aja põlved natuke laiali. Võta enda ette üks hästi suur padi, mille ots puutub vastu su alakõhtu.  Hinga sisse, hoides selga sirgelt ja seejärel hinga välja rahulikult ning lase oma ülakeha vajuda padja peale. Keera pea külje peale vastu patja, katsu olla nii mugavalt, kui võimalik. Katsu olla nii 4-6. minutit. Aitab hästi spasmide vastu.

 

 


Sild

Silla harjutus aitab ülakeha avada ja sirutada kõhtu ja magu välja, ning parandada tänu sellele seedimist. Harjutuse tegemiseks tuleb sul maha heita võimlemismati peale, kõverdada põlved, hoida jalataldu maas ja käsi vastu keha ning pingutades alakehalihaseid, tõsta puusade abil keha maast üles nii, et  moodustuks sild. Tee 3 - 5 korda järjest.


Punktmassaaž

Kui sul on peale söömist väga raske olla, siis proovi teha punktmassaaži käele, mida kutsustakse Tiigri silmaks. Pannes energia taas kehas liikuma nendes punktides, mis on seotud kõhuga, paraneb enesetunne. 

Näpista tugevalt vasaku käe pöidla ja nimetissõrme vahelist nahka parema käe pöidla ja nimetissõrmega. Masseeri seda punkti ühe minuti jooksul.

 

Seedimist soodustav harjutus

Laiska ja aeglast seedimist parandab järgmine harjutus. Seistes kraanikausi ees, kalluta end ettepoole, hoides selga sirgena, toeta käed kraanikausi ääre peale ja vajuta laup käte peale. Siruta tagumik nii taha välja kui võimalik ja pinguta oma vaagnapõhjalihaseid (samu lihaseid, millega sa pissihäda tagasi hoiad), seejärel õõtsuta end aeglaselt vasakult paremale puusadega, hingates sügavalt välja ja sisse.



Kommentaare ei ole