{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suhte 5 suuremat etappi ja soovitused, mis aitavad neist üle saada

foto : unsplash / freestocks    Iga armastuslugu on küll eri...

foto : unsplash / freestocks

 

 Iga armastuslugu on küll erinev aga üldiselt on igas paarisuhtes 5 suuremat etappi, millest ei saa ei üle ega ümber ja mille peab igaüks läbi tegema. Tegemist on otsustavate etappidega paarisuhtes, millest saavad üle üksnes kõige tugevamad paarid. Need etapid on vajalikud suhte arengu jaoks ja olgem ausad, neist ei ole kerge üle saada, sellepärast lähevadki nii paljud paarid lahku juba paari aasta pärast peale kokkusaamist. Võib-olla sellepärast olekski hea teada, mis teid ees ootamas on, et siis olla valmis eesolevateks tormideks. Sest suhte alguses tundub kõik nii ilus ja roosa, sellepärast tekibki segadus niipea, kui esimesed probleemid tekivad ja unistused ning lootused purunevad ja juba see võib saada suhtele saatuslikuks. Paljud löövad siis käega ja ei näe mõtet, miks jätkata. 


Millised on suhte 5 suuremat etappi? 

 

1. etapp

Iga suhe saab tavaliselt alguse kahe inimese kohtumisega. Neil tekivad tunded teineteise vastu, nad armuvad ja kõik on väga ilus. Tulevik on paljutõotav, elu on muretu. Sellel ajal ei ole veel ühtegi probleemi tavaliselt, sest mõlemad pingutavad, et näidata ennast paremas valguses, et olla teise vastu tähelepanelik, mõistev, arusaav, et näidata, et temast paremat ei ole. Sellel ajal näed sa oma kaaslases ainult seda, mis temas head on, idealiseerid teda üle, sest armastus teeb pimedaks. Sa ei näe temas ühtegi viga ja oled õnnelik. Sa oled tähelepanelikum ja hoolivam oma kaaslase ja tema soovide suhtes, sa teed kõik, et talle meeldida. Võtad kaalust alla, teed sporti, hoolitsed oma väljanägemise eest jne. 

See etapp kestab tavaliselt 3 - 18 kuud, kuni algab uus etapp, mille ajal esimesed tormituuled hakkavad vaikselt puhuma. 

 

 

2. etapp

Teine etapp ongi see, kui hakatakse omavahelisi nurki siluma. See on see etapp, kui avatakse silmad ja ärgatakse meeldivast unenäost, et vaadata reaalsusega tõtt. Ja tekivad esimesed kahtlused oma suhte suhtes. Korraga näed sa kõiki teise inimese puudusi ja vigu, mida sa seni ei näinud. Sa näed nagu ainult tema vigu, mida sa seni eiranud olid, sest armastus oli sind nii palju pimestanud, sa näed tema hirme ja kartusi ja tema probleeme. Ja see ei pruugi sulle meeldida. Mõnikord võibki see pettumus olla nii suur, et sa jõuad arusaamisele, et tegelikult pole sul selle inimesega midagi ühist, teil ei ole samu unistusi ega eesmärke. Sellel hetkel oleksid sa nagu maa peale tagasi kukkunud. Ja kukkunud väga kõrgelt. Just sellepärast on selle etapi ajal kõige tähtsam omavaheline suhtlemine, mis hoiab kõige hullema ära.


3. etapp

Kolmandas etapis tekivad esimesed erimeelsused. Kui rutiin ja üksluisus on juba paigas, siis võib üks partneritest hakata teise üle oma võimu üles näitama. See aga tekitab paratamatult omavahelisi pingeid, millele järgnevad vaidlused ja tülid. Mis ka võivad lõppeda lahku minemisega. Tähtis on teada, kas sa oled valmis järeleandmisi tegema ja kas sa oled valmis võtma oma kaaslast sellisena nagu ta on tegelikult.

 

 


4. etapp

Vastus eelmisele küsimusele võib tulla selles etapis. Tegemist on niiöelda kokkuvõtte tegemise etapiga. ja tavaliselt jõuab paar selle etapini seitsmendal kooseluaastal, tingimusel muidugi, et nad on seni vastu pidanud ja kõik etapid läbinud. See on otsustav hetk, sest selle etapi jooksul selgub, mida tulevik toob: kas otsustatakse minna lahku või jätkata koos. Tõenäoliselt mõtled sa selle etapi ajal rohkem oma elu üle, et teada saada, kas sa oled üldse õnnelik või mitte ja mida sa oma elust üldse tahaksid. Rahulolematuse tunne võib saada määravaks. Ja sellisel puhul tuleks midagi otsustavat ette võtta.


5. etapp

See on viimane ja kõige rahulikum etapp. Selleks ajaks on juba omavaheline usaldus tekkinud ning kindlustunne. Sa tead, et sa oled koos õige inimesega ja aja jooksul saab sulle ka selgeks, et sa oled päris õnnelik ning rahul oma eluga. Võib-olla isegi sama õnnelik, kui esimeses etapis. Koos olete te saanud raskustest üle, jaganud rõõme ja muresid. Teid seob palju rohkem nüüd, kui suhte alguses. Teie suhe on rajatud tugevale alusele ja sa tead, mida homselt päevalt oodata. Sa usaldad oma kaaslast palju rohkem.



Kommentaare ei ole