{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 viisi, kuidas viiruseid eemal hoida

foto : unsplash / Brittany Colette   Ilmad väljas lähevad ai...

foto : unsplash / Brittany Colette

 

Ilmad väljas lähevad aina külmemaks ja igasugused viirused on juba liikvel. Mida siis teha, et muuta oma tervist tugevamaks. Siin on meie nohu-, väsimuse- ja valuvastased retseptid, mis aitavad ka enesetunnet parandada. 


Tugevda oma immuunsust ehk keha kaitsevõimet haigustele maarjalepaga

Maarjalepp aitab hästi bronhiidi, kopsupõletiku, köha ja kurgupõletiku korral. Maarjalepp on hästi tugeva viirusevastase toimega, mis mõjutab ka kõhunäärme tervist. Kõhunääre peab talvisel ajal rohkem tööd tegema, sest talvisel ajal sööme ma rammusamat ja rasvasemat toitu, kui tavaliselt. Seega aitab Maarjalepp organismil paremini funktsioneerida, tugevdades immuunsust samal ajal. Selleks, et muuta oma tervist tugevamaks ja ennetada haigusi, joo maarjalepateed. Pane maarjalepaürte kuuma vee sisse tassi ja lase tõmmata vähemalt veerand tundi. Joo üks tass pealelõunal. Kui sa oled haigeks jäänud, siis joo rohkem, kurguvalu korral võid kuristada. Palaviku korral lisa tükike ingverijuurt.


Meresoolalahus

Hingamisteede haiguste ennetamiseks aitab väga hästi meresoolalahuse kasutamine. Igapäevane nina loputamine meresoolavahendiga aitab hoida hingamisteede haiguseid eemal, hoides limaskesta terve ja puhtana, nii ei pääse viirused ligi. Kasuta meresoolalahust aerosoolina igapäevaseks ninahoolduseks. 

 

 


Söö vitamiinirikast toitu

Mõned vitamiinid on antioksüdantse toimega ja aitavad muuta immuunsust tugevamaks. Kõige parem oleks süüa rohkem puu - ja köögivilju. Kiivisid, mis sisaldavad rohkelt C-vitamiini (2 kiivit päevas). Puuviljasalatit õunte, pirnide ja tsitruselistega, lisada punaseid (sügavkülmutatud) marju, valada peale apelsini- ja sidrunimahla ning raputada peale natuke kaneeli. Muuda ka oma köögiviljasupid värvilisemaks, segades kokku eri värvi köögivilju, mis on täis A- ja C-vitamiine. Köögivilju söö võimalikult toorelt või siis aurutatult. 


D-vitamiin

D-vitamiini tähtsust teavad kõik, seda pole ilmselt enam vaja üle korrata. Talveperioodil, kui päikest on vähem, langeb ka D-vitamiini tase. Peale 60ndaid eluaastaid tuleks regulaarselt D-vitamiini lisaks võtta ja kontrollima vereanalüüsi kaudu aeg-ajalt oma D-vitamiini taset. 


Eeterlikud õlid

Kasuta immuunsust tugevdavaid eeterlikke õlisid, näiteks Ravintsara või Saro õlisid, mis aitavad muuta keha kaitsevõimet haiguste vastu tugevamaks. Lahjenda 3 tilka eeterlikku õli taimeõliga (samas koguses) ja masseeri rinda sellega 5 päeva jooksul hommikuti. Ja kui maitse ei ole väga ebameeldiv, siis tilguta 1-2 tilka eeterlikku õli 1 tl oliiviõli sisse ja neela alla. 


Hoia oma soolefloorat

70% meie immuunsüsteemist asub soolestikus. Just soolestikus asuvad kümned tuhanded kasulikud bakterid, mis võitlevad sissetungijate vastu. Seega peab eriti suurt hoolt kandma oma soolefloora eest, eriti juhul, kui kõhugripp sind tihti vaevab. Mis puutub probiootikumidesse, nendesse headesse bakteritesse, mis aitavad soolefloorat tasakaalustada ning toimivad loodusliku antibiootikumina, siis bifidobakteritel on tähtis roll immuunsuse tugevdamise juures. Söö kolme nädala jooksul iga päev probiootiliseid jogurteid, mis sisaldavad bifidobaktereid, seejärel alanda doosi, et seedetöö liiga kiireks ei läheks. Samal ajal ei tohi unustada ka prebiootikume, tegemist on kuidainetega, mis toidavad ja stimuleerivad neid samu bifidobaktereid : söö 1 banaan päevas + 1 küüslauguküüs ja 2 sibulat. Sellest piisab esialgu. Kui ei, siis söö lisaks porrulauku, kõrvitsat, sparglit ja rukkileiba. Või siis võta toidulisandeid, mis sisaldavad bifidobaktereid ja prebiootikume. 

 

 


Hoia ennast soojas aga vaata, et sul liiga palav ei hakkaks

Kas sinul on ka kogu aeg külm? Vaata ainult, et sa oma kodu liiga soojaks ei küta. Kui toatemperatuur on liiga soe ja väljas liiga külm, võib see suur temperatuurivahe muuta organismi nõrgemaks ja vastuvõtlikumaks viirustele. Kõige parem oleks, kui toatemperatuur jääks 19°/20° piiresse ja mis siis, kui sa pead sellepärast käima kampsuni ja villaste sokkidega ringi. Samal põhjusel katsu hoida ka kõikides ruumides sama temperatuuri, mitte nii, et suures toas on saun ja vannitoas külmetab. 


Mustsõstra lehed ja vaarikavarred

Mustsõstar turgutab neerupealseid ning tugevdab immuunsust. Aitab väga hästi nohu ja gripi korral. Joo 2-3 tassi mustsõstralehe teed päevas ja lisa vaarikavarsi juurde. 


Atseroola - talveperioodi supertoit

Atseroola on troopiline kirss, mis sisaldab 20 - 30 korda rohkem C-vitamiini, kui kiivi. Atseroola on looduslik C-vitamiin, mis on maksale palju parem, kui sünteesitud C-vitamiin. Jälgi ainult, et tegemist oleks ainult atseroola tablettidega ja et seal ei oleks midagi muud sees. .


Kommentaare ei ole