{ads}

HIDE

Viimased

latest

See, kuidas sa sööd, võib palju rääkida selle kohta, milline inimene sa oled

  foto : unsplash / Junior REIS  "Ütle, kuidas sa sööd ...

 

foto : unsplash / Junior REIS

 "Ütle, kuidas sa sööd ja ma ütlen sulle, kes sa oled." - nende sõnadega võiks kokku võtta toitumisspetsialisti Juliet A. Boghossian'i uurimistöö erinevate toitumisviiside kohta. 

 

Lühikokkuvõte

 

  • See, kes sööb (väga) aeglaselt

Söömise jaoks tuleb aega võtta. Ja inimene, kes sööb aeglaselt, naudib söömist. Ta võtab söömise jaoks aega ja see näitab, et ta oskab oma elus nautida häid asju. Töö juures on ta kohusetundlik ja ei tee oma tööd niisama kiirustades, et rutem õhtule saada. Armastuses naudib ta iga hetke ega muretse millegi muu pärast. Teine omadus, mis teda iseloomustab on see, et ta jääb tihti igale poole hiljaks. Aga see just lisabki talle võlu juurde. 


  • See, kes sööb hästi kiiresti

Milleks raisata aega söömise peale. Tal lihtsalt ei ole nii palju vaba aega kusagilt võtta. Ta ei mälu oma toitu kunagi korralikult. Tal on suured plaanid ja palju tegemist, kust ta võtabki aega selleks, et maha istuda ja rahulikult süüa. Isegi söömise ajal vaatab ta tihti kella. Ta jõuab oma elus küll palju ära teha ja tal on kogu aeg midagi ees ootamas. Ainult iseenda jaoks tal aega ei jätku.

 

  • See, kes valib, mida ta sööb

Ta lükkab osad toiduained ühele poole, sorteerib oma taldrikus maitse järgi. Tal on sellised põhimõtted lihtsalt elus, et talle ei meeldi, kui toit on selline, et ta aru ei saa, mida ta sööb. Selline inimene organiseerib oma elus kõike korralikult, nii töö juures, kui eraelus ja sellises rütmis möödubki kogu tema elu. 

 

 

  • See, kes otsib põnevust maitsemeeltele

Ilmselt meeldib sellisele inimesele seiklusrikas elu, ta tahab kõike proovida ja on huvitatud eksootilistest retseptidest. Ta julgeb süüa selliseid toite, mida tavaline inimene ei söö, näiteks hästi vürtsikaid toite või siis imelikke putukaid. Ta ei karda midagi. Oma elus on ta täpselt samasugune. Ka oma puhkusereisid valib ta nii, et see pakuks talle nii põnevust, kui vaheldust. Ja samamoodi valib ta endale ka töökohta.


  • See, kes sööb toiduaineid ükshaaval

Selliseid inimesi leidub, kes söövad erinevate toiduainete kaupa : näiteks kõigepealt salati, alles siis kartuli ja siis alles asuvad liha kallale. Selline inimene muretseb liiga palju detailide ja pisiasjade pärast ning tegutseb ettevaatlikult.

 

  • See, kes segab taldrikul kõik ära nagu kapsad ja pudru

Ta tahab nautida iga suutäit. Tegemist on üsna võimeka inimesega töö juures, keda hinnatakse kõrgelt ning kes paistab silma oma kohusetundliku loomuse poolest. Ainuke probleem seisneb selles, et tal ei ole eelistusi, ei toidu ega töö juures.

 

 

  • See, kes matsutab ja luristab

Ta luristab, kui ta sööb suppi ja matsutab prae kallale asudes. Teda ennast see ei häiri. Ta on oma loomult muretu ja sööb oma isikliku trummipõrina saatel. Ta ei karda olla selline nagu ta on ega karda öelda välja seda, mida ta mõtleb. 

 

  • See, kes lõikab oma toidu hästi väikesteks tükkideks

Selline inimene ei hakka enne sööma, kui on kõik toiduained lõiganud väikesteks tükkideks. Nii tegutseb ta sageli ka oma elus. Töö juures näiteks unistab ta sellest, et saaks kõrgemale kohale; eraelus unistab suurest armastusest. Ta elab kogu aeg tulevikus ja unustab käesoleva hetke ära.


  • See, kes valib liiga palju

Temaga on raske välja sööma minna. Sest ta ei söö kõike ja ta hakkab alati oma nõudmisi esitama (Millest teil see kaste koosneb? Ma kastet ei võta. Kas te ei saa panna kartulite asemele riisi hapukapsaga?). Selline inimene tunneb end hästi oma mugavustsoonis, kui ta sealt välja peab tulema, on ta suures segaduses.



Kommentaare ei ole