{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks kaerahelveste söömine ei aita kaalu alandada?

Foto : unsplash / Jocelyn Morales ...

Foto : unsplash / Jocelyn Morales

 

 

 Paljud inimesed söövad hommikul kaerahelbeputru. Aga tervislik toit ei ole alati see, mis sisaldab vähe kaloreid. 

Kui sa sooviksid kaotada üleliigseid kilosid ent sööd igal hommikul kaerahelbeid, siis võid sa märgata, et hoolimata kõikidest pingutustest püsib kaalunumber sama. Sa ei pea kindlasti loobuma täiesti oma lemmikpudrust, tähtis on vaid vaadata, kui palju sa sööd ja millega. 

Kaer on teravili, millest tehakse ka jahu. Kaeras leidub süsivesikuid, valke, kiudaineid, B-vitamiini ja mineraale. Arvatakse, et kaer aitab alandada halva kolesterooli taset veres ja alandada seega südame-veresoonkonna haiguste riski. 

Seega kaerahelbed on tervislikud ja maitsvad, tähtis on valida õige valmistusviis. Kui su eesmärk on kaotada kaalu, siis ära tee järgmisi vigu:

 

 

 

 

 

  • Väldi kiirkaerahelbeid, mis sisaldavad sageli liiga palju suhkrut. Kui sul on kiires hommikul, siis mõnusa pudru saamiseks võid sa panna õhtul kaerahelbed vette likku. 
  • Võib-olla valmistasid sa liiga palju putru ja tunned, et pead kõik ära sööma? Ka see ei ole hea ega mõistlik, ideaalne oleks võtta ainult 40 - 50 grammi kaerahelbeid täiskasvanud kohta. 
  • Pudru valmistamiseks vali lahjem piim või siis kasuta suhkruta mandli- või kaerapiima. 
  • Ära lisa suhkrut (ega mett, samuti mitte kuivatatud puuvilju). Lisa parem kaneeli, suhkruvaba kakaod või mandliekstrakti. 

Ja loomulikult on tähtis kaalu kaotamiseks, et sa vaatad üle kõik, mida sa päeva jooksul suhu pistad. Söö tervislikult ja mitmekülgselt (kõikidest värvidest köögivilju ja puuvilju - ainult mitte mahlaks pressituna) ning söö õhtuks midagi lahjemat.

 

Kommentaare ei ole