{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et su suhe on ohus (teadlaste sõnul)

  foto : unsplash / Alice Donovan Rouse   Võib-olla on tead...

 

foto : unsplash / Alice Donovan Rouse

 

Võib-olla on teadusest abi ka suhteprobleemide lahendamise juures. Mitmed eksperdid kinnitavad, et mõned märgid viitavad sellele, et suhe on läbi saamas. 

Mida sina mõtled oma elust kaaslasega? On sul tunne, et te olete hakanud teineteisest eemalduma? Et teie omavaheline suhe on nii palju muutunud, et sa isegi ei mäleta enam, miks sa selle inimesega koos oled. On sul tunne, et su kaaslane teeb kõik, et võimalikult vähe aega kodus veeta ja sinuga koos olla? Kas sa muretsed oma suhte pärast? 

Spetsialistid on uurinud suhteprobleeme ja jõudnud järeldusele, et mõned märgid annavad teada juba varem, et suhe on läbi saamas ja ohus. Huffington Post' kirjutab oma veergudel, millised märgid näitavad selgelt seda, et su suhe on ohus.


Truudusetus : su kaaslane ei tunne vähimatki südametunnistusepiina selle pärast, et sa sind pettis

Asume kohe asja juurde. Truudusetus on ilmselt esimene lahkuminemise põhjustest. Ometi on ka siis võimalik veel oma suhet päästa. Paljud paarid on petmisest üle saanud ja ehitanud uuesti üles oma suhte palju tugevamana, kui enne. Kui inimene ei tunne aga ainsatki südametunnistusepiina peale oma kaaslase petmist, on see märgiks, et paarisuhe on läbi saamas. 

 

 


Su kaaslane ei austa sind enam

Los Angeles'i psühhoterapeudi Gary Brown'i sõnul on olemas mitmeid erinevaid põhjuseid, mille pärast üks inimene enam oma kaaslast ei austa. Ilmselt olete te koos juba kaua aga mitte keegi sinu lähedaste ega sõprade seast ei pea temast õieti lugu ja sa hakkad tasapisi aru saama, et neil on õigus. Kui sa oled aga ise koos kellegagi, kes sind ei austa, siis ei saa su suhe niimoodi edasi jätkuda. See on märk sellest, et su suhe on ohus.


Teil ei ole enam intiimseid vahekordi

Mitmed märgid viitavad sellele, et suhe on läbi saamas. Üldiselt tekivad muutused tasapisi: te ei hoia enam käest kinni tänaval, ei tee musi kodust lahkudes ja koju tulles; ei suudle enam ega kallista. Ja veedate parema meelega kogu öö diivanil teleka ees, mitte magamistoas. Vähesed vahekorrad ei paku mingit pinget, see on nagu kohusetäitmine, mil kõik ootavad ainult, et see läbi saaks. Teil ei ole enam vahekordi ega ühtegi muud õrnuseavaldust, hoolitust, suhtlemist ega üksmeelt, mis teid varem sidus. See on kõik mälestus nüüd. 


Teil ei ole enam ühiseid plaane

Kui sa oled kellegagi koos aga teil ei ole ühiseid soove, igatsusi, elementaarseid vajadusi ega plaane, siis on aeg minna oma eluga edasi. Näiteks, kui sa arvad, et su kaaslane kunagi hiljem muudab oma arvamust laste saamise suhtes, siis võid sa ühel hetkel hakata teda vihkama, et pidid nii kaua ootama.


Sina otsustad kõik, tema ei kuula midagi

Denver'i pereterapeut Aaron Anderson toob näite oma kogemustest: " Ma näen kogu aeg paare, kes ütlevad, et nad ei oska enam omavahel rääkida. Üks ütleb, et ta on sada korda korranud, et talle ei meeldi, kui nii hilja õhtul koju tullakse aga see ei muuda midagi . Teine ei kuula. Sellepärast palub esimene abi, kuidas paremini rääkida nii, et teine aru saaks temast. Tavaliselt vastab ta neile nii, et ilmselt polegi inimene ise midagi valesti teinud. Kui ta on aga sada korda korranud ja teine ikka teda kuulda ei võta, on võib-olla aeg tegeleda muude asjadega. Ja kui ta ikka aru saada ei taha, siis ilmselt ei hakkagi ta kunagi aru saama. 

 

 

 

Sa mõtled kellegi teise peale olles oma kaaslasega  vahekorras

Sa sunnid end oma kaaslasega vahekorras olema aga mõtled samal ajal kellegi teise peale. Kellegi ilusama ja ahvatlema peale. Targema ja meeldivama. Kellegi, kes oleks voodis ilmselt palju parem. 


Sa tahad perenõustaja juurde minna aga su kaaslane pole sellest huvitatud

Sa oled aru saanud, et su suhe on läbi saamas ja midagi on korrast ära ja tahaksid perenõustajaga nõu pidada. Aga su kaaslane ei taha sellest kuuldagi ehkki sa oled temaga sellest palju rääkinud. Sa võid muidugi oodata, et asjad ise lahenevad teie vahel aga kui su kaaslast see üldse ei huvita, et teie omavaheline suhe on halb, siis ilmselt ei ole sina ka tema jaoks nii tähtis.


Te tülitsete kogu aeg

Te vaidlete ja tülitsete kogu aeg. Sinu vaimne tervis kannatab selle all. Sa ei ole õnnelik ega rahul oma eluga. Uuringud on näidanud, et sellised paarid, kus palju tülitsetakse, elavad palju rahulikumalt siis, kui nad on lahku läinud. Eriti naised.


Kommentaare ei ole