{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 levinumat viga, mida kassiomanikud sageli teevad

  Foto : unsplash / hang niu      Selleks, et su kass end h...

 

Foto : unsplash / hang niu

 

 

 Selleks, et su kass end hästi tunneks ja õnnelik oleks, soovitavad loomaarstid hoiduda järgmiste vigade tegemisest. 

Kassid on armsad karvapallikesed, kes nurrub su süles ja tahab, et sa teda silitaksid. Ning kes on alati sinu kõrval, nii heas, kui halvas. Kass on sulle seltsiks, kui sa õhtul telekat vaatad. Ent kass pole mänguasi ja nagu kõikide loomade puhul, on tähtis kassi eest õieti hoolitseda. Kassi eest hoolitsemine algab tema õpetamisega.

Selle tõttu on hea teada, milliseid vigu sa peaksid vältima, kui tahad, et su lemmik end hästi tunneks.


1 - Kassiga riidlemine 

Kui kass on pahandusega hakkama saanud, siis ei ole vaja tema peale häält tõsta, ta ei mõista, miks sa tema vastu kuri oled. Hullem veel - ta võib siis korrata teinekordki seda, mida tegi, võttes seda, kui julgustust.

 

 

 

 


2 -  Magamise ajal äratamine

Kas sulle meeldiks, kui keegi sind öösel üles ajaks? Kassidele see ka ei meeldi, kui neid äratakse une pealt üles. Ja isegi see, et kassid magavad keskmiselt 16 - 20 tundi ööpäevas, pole piisav põhjus, et neid üles ajada. Sest uuringute järgi selgub, et kassi unest sõltub tema eluiga (mida rohkem ta magab, seda paremini ta välja puhkab oma toimetustest). 

 

3 - Vale toitmine

Loomaarstide sõnul on tähtis, et kassi toit oleks vaheldusrikas aga valvata tuleks, et kuivtoidus oleks võimalikult vähe teravilju. Samuti ei ole hea anda samal ajal kuivtoiduga kassidele mõeldud pasteeti. 


4 - Ãœks liivakast mitme kassi peale

Iga kass vajab oma territooriumi : oma diivaninurka, oma akent lindude vaatamiseks, oma toidukaussi jne. Kassid peavad oma territooriumit tähtsaks. Sellepärast on vaja muretseda igale kassile oma liivakast, mille ta saaks enda lõhnaga ära märgistada. Lisaks sellele oleks hea, kui liivakastid ei oleks kõrvuti, vaid igal kassile jääks natuke intiimsust ja võimalust üksi olla. 

 

 

 

 

 


5 - Kassi hammaste puhastamata jätmine

Kassi hambad on väga õrnad, tähtis on nende eest hoolitseda selleks, et vältida suuremaid põletikke. Unustada ei tohi aga, et inimestele mõeldud hambapastad kassidele ei sobi, fluoriid võib su lemmiku hambaid kahjustada. Kasuta kassidele mõeldud spetsiaalset hambapastat.


6 - Kassile ei meeldi väntsutamine ja liigne hellitamine

Ära unusta, et su kass on iseseisev loom, kes teab ise, mida ta teeb. Ta tahab, et sa silitad teda ainult siis, kui tema ise seda tahab. Kui sa vägisi hakkad kassi silitama, võib ta sind hammustada, et sa lõpetaksid tema tüütamise. 

Väga tähtis on, et iga kassiomanik mõistaks, mida tema lemmik vajab. Kui ta tahab rahu, siis annab ta sellest teada endale omasel moel liigutades saba, andes käpahoope või isegi turtsudes. 

See aga ei tähenda nagu ei armastaks ta sind. Vastupidi, kass peab sind väga tähtsaks ja lähedaseks. Lihtsalt tema iseloom on selline ja seda tuleb austada.

Kommentaare ei ole