{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõhurasvast vabaks : ekspertide nõuanded

  Foto : unsplash / Cameron Venti   Suur vööümbermõõt on jub...

 

Foto : unsplash / Cameron Venti

 

Suur vööümbermõõt on juba tervisele kahjulik ning tekitab kompleksi. Kõhuõõnesisese rasva ladestumise põhjused on erinevad: liigne toitumine, halvad eluviisid (suitsetamine, alkohol ja istuv eluviis). Ka stressi tagajärjel võib tekkida ülekaal ning sellest lähtuvalt jäme keskkoht. 

Selleks, et vabaneda kõhurasvast, tee iga päev plank-seisu.  Plank on selline harjutus, mis aitab sul päästerõngast lahti saada ning garanteerib head tulemused juba paari nädala pärast. Samuti aitavad kätekõverdused kõhulihaseid tugevdada. Ära unusta, et mida rohkem sul lihaseid on, seda rohkem kaloreid su keha põletab. 

 

 

Ära unusta ka oma toitumist, sest korralik toit annab häid tulemusi. Eelista tervislikku toitu (hüvasti maiustused ja valmistoit), lõpeta praadimine ja selle asemel tee ahjuroogi või keeda ja auruta. Kodus tehtud toit on kõige parem toit. 

Ja muidugi tuleb juua palju vett. Vesi puhastab kogu organismi ning aitab maksal mürkaineid väljutada. Ära unusta juua vähemalt 5 klaasi vett päeva jooksul. Vesi on sinu kõige suurem liitlane, mis aitab kõhurasvast vabaneda. 

Ja kui sa hakkad kehakaalu kaotama, kaob kõhurasv kõige esimesena. 

Samuti ei maksa ära unustada köögi- ja puuviljade osatähtsust, mis sisaldavad rohkelt vajalikke kiudaineid. Kiudained on aga need, mis parandavad seedimist ja seega ainevahetust. Ja nii kaob kaal kiiremini. 

 

 

Igapäevane liikumine toob palju kasu. Jookse või kõnni jalgsi, käi palju trepist ja see aitab sul kulutada oma energiat ning põletada kiiremini kaloreid. 

Ära unusta teha trenni vähemalt kord nädalas. Ka siin annab häid tulemusi kiirkõnd või siis jooksmine. Samuti on kasulikud ujumine ning jalgrattaga sõitmine. 

Hoia oma tervist, sest liiga suur kõhuümbermõõt võib lühendada eluiga.

Kommentaare ei ole