{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas jogurti söömine aitab kaalus alla saada?

Foto : unsplash / Tiard Schulz    Jah, aitab küll kaalust alla saad...

Foto : unsplash / Tiard Schulz


 

 Jah, aitab küll kaalust alla saada, kuna jogurtid on head valguallikad ja valgurikkad toidud aitavad üleliigsetest kilodest vabaneda.

Kõigepealt sellepärast, et valkude seedimine võtab organismil rohkem aega, seega aitavad valgurikkad toidud hoida täiskõhutunnet kauem ja sul ei teki soovi näksimise ega maiustuste järele.

Seejärel on need samad valgud vajalikud ka lihastele, lihasmassi tervena hoidmiseks ning põhiainevahetuse kiiremaks muutmisel samaaegselt.

Mida suuremad lihased sul on, seda rohkem energiat nad funktsioneerimiseks vajavad. Seega aitab suurem lihasmass sul põletada ja kulutada rohkem kaloreid.

Loomulikult ei saa võrrelda kõiki jogurteid omavahel. Osad jogurtid on tervislikumad, kui teised ja võivad hoopis takistada kaalulangust.

 

 


Millised jogurtid ei ole head?

Poelettidel müügil olevad puuviljatükkidega jogurtid sisaldavad liiga palju suhkrut ja seega ei tule nende söömine kehakaalule kasuks. Kui aga veresuhkru tase on liiga kõrge võrreldes organismi vajadustega, siis ladestub liigne suhkur rasvana.

Kalorivaesed jogurtid aga ei sisalda piisavalt valku.

Lahjad 0% rasvasisaldusega jogurtid ei ole ka hea valik. Nad on küll rasvavabad aga sisaldavad tihti liiga palju suhkrut. Loomulikult sisaldavad kõik jogurtid looduslikku suhkrut aga mõnedesse jogurtitesse lisatakse suhkrut juurde maitse lisamiseks.


Milliseid jogurteid siis võib süüa?

Selleks, et kaalu langetada, tuleks süüa kõige paremaid jogurteid ehk siis Skyr või siis Kreeka jogurt. Just need piimatooted sisaldavad kõige rohkem valku ning on kõige madalama kalorisisaldusega.

100 grammi skyr jogurtit sisaldab 10 gramm valku ning 57 kalorit. 100 grammis kreeka jogurtis on 6 grammi valku ning 107 kalorit. Mis puutub mõlema jogurti toiteväärtusesse, siis on see üsna sama.


 

Kommentaare ei ole