{ads}

HIDE

Viimased

latest

Jaapanlaste nipp, mis aitab kaalust alla saada

  foto : unsplash / Alexandre Chambon Tegemist on ühe lihtsa...

 

foto : unsplash / Alexandre Chambon

Tegemist on ühe lihtsa nipiga, mida jaapanlased kasutavad selleks, et ülekaalust vabaneda ja tugevdada immuunsüsteemi. 

Erinevaid müüte selle kohta, kuidas ainevahetust kiiremaks muuta, on palju. Paljud nipid on jõudnud meieni ka Jaapanist. Näiteks öeldakse, et spordi tegemine, lihasta kasvatamine, sidrunivee joomine ja väikeste portsjonite kaupa söömine aitab kaalust alla saada. Ent jaapanlastel on veel üks nipp, mis aitab hoida ainevahetust kiirena. 


Kiire ainevahetus

Ainevahetus on keha aset leiduvate keemiliste reaktsioonide hulk, mis muudab valgus ja rasvad aminohapeteks ning süsivesikud lihtsaks suhkruks. Sealt edasi liigub toit vere kaudu rakkudesse, kus ainevahetuse käigus algab lagundamis- ning sünteesiprotsess kehale energia tagamiseks.  Nii võib ainevahetuse kiirendamine aidata kaalust alla saada, jääda nooreks ning tegusaks kauem, sest metabolism määrab selle, kui ruttu keha põletab energiat läbi toitumise. 

 

 

Jaapanlased on kuulsad ka oma nahahoolduse ja meigikunsti poolest. Tundub, nagu oleks neil lahendused kõikidele probleemidele. 


Lihtne nipp, mis aitab muuta ainevahetust kiiremaks

Jaapanlased ei lase oma kehal maha jahtuda, isegi, kui väljas on väga palav, ei joo jaapanlased jääkuubikutega vett näiteks. Kui kehatemperatuur langeb, muutub ainevahetus aeglasemaks ja sellega koos aeglustub ka rakkude uuenemine. Selle tõttu ei lase jaapanlased oma keha maha jahtuda ei sees ega väljas olles. 

Seda on isegi teaduslikult tõestatud, et kõrgema kehatemperatuuri korral muutub ainevahetus kiiremaks ning lisaks muutub immuunsüsteem tugevamaks. See on hea nipp, mis aitab ülekaalulisuse vastu võidelda. Seega olge soojas! 


Kommentaare ei ole