{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sügisele vastu: kuidas muuta oma juuksed ja küüned tugevamaks?

    Foto : unsplash / Damir Spanic Aastaaja muutused mõjutav...

 

 

Foto : unsplash / Damir Spanic

Aastaaja muutused mõjutavad alati keha ja kõige rohkem kannatavad ilmadega seotud muutuste all nahk, juuksed ning küüned. Kuna nii juuksed, kui küüned koosnevad 95% keratiinist, siis võib neile teha samu hooldusi. Sügisene periood, kui tempteratuur hakkab langema, päikest on vähem ning niiskustase õhus tõuseb, paneb nii juuksed, kui küüned tõsiselt proovile. Juuksed kaotavad läike, murduvad, muutuvad tuhmiks ning võivad välja langeda.

Mis puutub küüntesse, siis ka küüned muutuvad hapramaks, küüneplaat võib muutuda pehmemaks ja kumada rohkem läbi või siis hoopis võtta kollakama tooni. Samuti võivad tekkida triibud küüneplaadil. Just selle tõttu tuleks sügisesel ajal rohkem hoolt kanda enda eest. 

 

 

 

Kuidas hoolitseda sügisel oma juuste ning küünte eest?


1. Õllepärm

Õllepärmi on saadaval toidulisanditena aga ka helvestena, mida võib lisada salati, supi ja teiste roogade sisse. Õllepärm sisaldab B vitamiini, mis aitab keratiini ning teisi mineraale sünteesida ning muudab juuksed ja küüned tugevamaks ning tervemaks. 


2. Õlid

Nii juustele, kui küüntele on vaja õli, mis sisaldab rohkelt vitamiine ja mineraale. Selle jaoks tee aeg-ajalt õlivanni: pista sõrmed mandli-, oliivi- või argaaniõliga täidetud kausikesse ning masseeri õrnalt. Sama võid teha ka juustega. Määri juustele õli ja pane rätik pähe, et õli korralikult juustesse imbuks. Sa võid panna kasutada lisaks eeterlikku õli, eriti hea on piparmündi eeterlik õli, mis soodustab juustekasvu või siis greibi- ja sidruni eeterlik õli.

 

 


3. Sidrun

Lisa sidrunimahla õlikaussi, nii vabaned sa kollastest ja tuhmidest küüntest ning lisad küüntele sära. Juuste koha pealt aga soovitatakse sidrunit kasutada just blondide juustega naistel. Lisa 1 sidrunimahl mandliõli sisse ning tee juuksemaski sellega.


4. Mesi

Meega võib teha maski nii juustele, kui küüntele. Mesi annab tugevust. Masseeri korralikult, et kõik mees olevad toitained hästi imenduksid. Lisaks aitab suhkur koorida küünte ümber olevat nahka. Hoia peal veerand tundi.


5. Munad

Munad sisaldavad rohkelt D- ja E-vitamiine, mis toetavad juuste ja küünte tervist. Klopi munad lahti ja kanna juustele. Lase seista veerand tundi ja loputa külma või leige vee all. Kindlasti väldi liiga sooja vee kasutamist juuste pesemisel. Need, kellel on kuivad juuksed, peaksid kandma maski juustejuurtele ja pikkustele ning vältima juukseotstele munamaski kandmist. Ja küünte jaoks piisab, kui hoida sõrmi lahtiklopitud munaga täidetud kausis.


Kommentaare ei ole