{ads}

HIDE

Viimased

latest

Selle sügise tervise teejuht

  foto : unsplash / Julia Peretiako Lihtsad reeglid, mis ait...

 

foto : unsplash / Julia Peretiako

Lihtsad reeglid, mis aitavad sul terveks jääda


Võta kalamaksaõli

Kalamaksaõli sisaldab kasulikke A- ja D-vitamiine ning omega-3 rasvhappeid. Piisab ainult ühest teelusikatäiesti kalamaksaõlist, et saada päevaks vajalikku kogust A- ja D-vitamiini ning samuti omega rasvhappeid. Omega-3 rasvhapped aitavad põletiku vastu ja pidurdada vananemist. Kalamaksaõli muudab immuunsust tugevamaks ja kaitseb närvisüsteemi. 


Söö leiba

Rukkileib sisaldab rohkelt kiudaineid (kuni 29g/ 100 grammi kohta) ja parandab seedimist ning aitab kõhtu täita kauemaks ajaks. 


Söö hapukapsast

Hapukapsas on tervislik, sisaldades rohkelt C-vitamiini ja parandades seedimist. Hapukapsa söömine parandab ka soolestiku mikrofloorat. Hapukapsas aitab organismi puhastada ja on raviva toimega. Kapsa raviomadusi tuntakse juba iidsetest aegadest. Kapsas sisaldab rohkelt vitamiine ja mineraalaineid ning aitab ennetada mitmesuguseid haigusi. Hapukapsas aitab tugevdada immuunsüsteemi, hoida kaalu kontrolli all ning seedimist korras. 

 

 

Tee kepikõndi

Selleks, et vaim ja keha ära ei väsi, kõnni iga päev! Mine metsarajale või tee kepikõndi rannaliival - võimalusi on palju. Ära jää koju istuma, liikumine on tervise ja ilu pant.  Kepikõnd on väga hea treening, mida saab teha igas vanuses ja mis annab kehale korraliku koormuse. Tänu kepikõnnile saab su tervis alguse esimesest sammust. Kepikõnd mõjub hästi südame-veresoonkonnala ja ei koorma liigeseid ära. Ka liigsest rasvast saab tänu kepikõnnile lahti. 


Hinga männilõhna sisse

Männilõhn vähendab ärevust ja aitab stressi vastu. Stress aga nagu kõik teavad, ei ole tervisele hea. Mine seega männimetsa kõndima, nii paraneb meeleolu ja tuju läheb rõõmsamaks. 

 

Ära tee ilmast välja

On siis ilm vihmane või kõle - ära tee välja, pane end soojalt riidesse ja mine ikka välja. Väljas paraneb tuju ja liikudes tuleb tervis. 

 

Hoia end soojas

Tee oma kodu hubaseks ja õdusaks, pane küünlad põlema, mässi end sooja teki sisse ja joo kuuma teed kaneeli ning sidruniviiludega. Tee kooki ja tunne end hästi.






Kommentaare ei ole