Page Nav

HIDE

Viimased lood

latest

Maksapasteet

    Meie foorumi kasutajate retsepte:  Tegu on minu ex ämma retseptiga. Ja paremat pasteeti pole ma saanud, kui tema tehtud . ...

 
Tegu on minu ex ämma retseptiga. Ja paremat pasteeti pole ma saanud, kui tema tehtud .

1kg sea maksa
600g pekiga liha
1 suur sibul
2 porgandit
2 tl soola
pipar
loorberileht
100g võid
veidi konjakit

Lõika maks ja liha tükkideks, lisa hakitud sibul ja porgand ning prae suurel kuumusel. Võid päris tükk aega praadida ainult jälgi, et kõrbema ei lähe. Lisa vett, nii palju, et kõik oleks kaetud. Maitsesta soola ja pipraga, lisa loorber. Ning nüüd hauta, kohe mõnuga. Mul läks umbes kaks tundi, siis oli liha hästi pehme juba. Natuke peab vedelikku pannile alles jääma, seda saab siis hiljem pasteedile lisada.
Nüüd oleks tegelikult tarvis hakklihamasinat, kuna mul seda pole, siis kasutasin köögikombaini. Purustasin kogu kraami seal sees ning lisasin tükikeste kaupa võid. Pannile jäänud vedeliku panin ka, et pasteet liiga kõva ei jääks. Lõpuks veel veidi konjakit ja vahustamist ning mõnus pasteet saigi valmis.

Sellest kogusest tuleb päris palju ja paistab, et oma pasteedi isu saan ma nüüd tükiks ajaks sellega rahuldatud.

 

Kommentaare ei ole