{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks sa peaksid oma padjapüüri tihti pesema

Foto : unsplash / Taisiia Shestopal   Padjapüür on teg...

Foto : unsplash / Taisiia Shestopal

 

Padjapüür on tegelikult tõeline bakteripesa, kus leidub nii meigi- kui erinevate hooldusvahendite jääke, higi ning süljeeritust. Seega pese oma voodipesu võimalikult tihti.


Allergeenide pesa

Padjapüüride seest võib leida kõike: šampoonijääke, higi, sülge, surnud naharakke... Kõike seda, mis ei tee head ei sinu nahale ega ka mitte juustele. Padjapüüri sees on omavahel segunenud naha- ja juuste rasu, eriti hästi imavad endasse kõik puuvillasest materjalist padjapüürid, mis teevad juuksejuuri ning - kiude rasvaseks. Ka välised tegurid nagu tolm ja saastatus jäävad padjapüüri sisse, seda kasutavad ära tolmulestad, mis toituvad surnud naharakkudest ning hindavad kõrgelt kehasoojust. Ära lase tolmulestadel allergiaid põhjustada. Oma tervise huvides vaheta tihti voodipesu ja eriti padjapüüri.

 

 

 

Pese padjapüüri 60° - 90° temperatuuril

Kõige parem, kui sa pesed oma padjapüüri kord nädalas, eriti suvisel perioodil, kui ööd on soojad ja baktereid rohkem tänu sellele. Talvel piisab, kui sa pesed kaks korda kuus. Kui sa aga oled haige ja tunned ise, et su padjapüür on must, siis ära oota ja pese kohe oma padjapüür ära. Ära unusta ka valida sobivat temperatuuri, 60° - 90° pesuvesi tapab kõik bakterid ja tolmulestad. Kindlasti oota enne kasutamist, et pesu oleks kuiv, muidu kasutavad mikroobid jälle võimalust, et vohama hakata. Ja kui sul ei ole aega, et padjapüüri pesta, siis  keera see lihtsalt pahupidi. 


 

Kommentaare ei ole