{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nõuanded, kuidas kaotada 10 kg või rohkem nii, et kaotatud kaal kohe tagasi tuleks

foto : unsplash / Diana Polekhina    Kas sa oled võtnud enda...

foto : unsplash / Diana Polekhina

 

 Kas sa oled võtnud endale eesmärgiks langetada kaalu ja kaotada 10 kg? Väga tore, see on ilus ja ümmargune number küll aga võib-olla, mis puutub sinusse isiklikult, oled sa endale seadnud liiga kõrged eesmärgid? Selleks, et ülekaalust vabaneda nii, et kaal kohe tagasi ei tuleks, tuleb sul järgida järgmisi soovitusi. 


1. Ära unusta, et kaalu tuleb kaotada tervislikuks, piitspeenikeseks saamine ei tohiks olla sinu unistus

Sea endale eesmärgiks normaalne kehakaal ja ära katsu saada selliseks nagu keegi teine. Me kõik oleme erinevad, erineva kehaehituse ja ainevahetusega. Teine inimene võib näha välja palju saledam kui sina ja kaaluda ometi sama palju. Ära sea endale liiga kõrgeid eesmärke. 


2. Leia oma ülekaalu põhjus

Selleks võib olla rasedus, emotsionaalsed häired, stress, halvad toitumisharjumused, halb suhe toiduga. Ülekaalust vabanemiseks pead sa selgeks tegema, mis sinu puhul on see, mis on põhjustanud su ülekaalu. 


3. Pea nõu toitumisnõustajatega

Mida rohkem kaalu sa tahad kaotada, seda parem on, kui sa pead nõu toitumisnõustajaga, kes oskaks sulle kõige paremat nõu anda. Nii ei pane sa oma tervist ohtu ja ei hakka ennast näljutama ja vähemalt ei pea sa kartma, et kaotatud kilod kohe tagasi tuleksid. 

 


4. Ära sea endale eesmärke

See, kui palju kaalu sa kaotama pead, sõltub sinu kehaehitusest. Ära võta endale seega pähe, et sa pead kaotama 10 või 20 kg, mis on kokkuvõttes ainult sinu enda unistus ja ei midagi muud. Kõik inimesed ei pea kaaluma 60 kg.

Dieediga alustades ei saa sa ka ette teada, kui kaua sa jaksad dieeti pidada. Seades endale liiga suured eesmärgid, võid sa liiga ruttu alla anda ja loobuda üldse kõigest.


5. Ära sea endale ajalisi eesmärke

Sa ei saa ka seda teada, kui kiiresti sa oled võimeline kaalu kaotama. Seega ära püstita endale ajalisi eesmärke. Nii kaotad sa lihtsalt motivatsiooni. 


6. Ära alahinda oma emotsioonide jõudu

Hea oleks ka, kui sul oleks psühholoogiline toetus olemas. Stressil ja emotsioonidel on väga suur osa kaalu langetamise juures. Mõlemad soodustavad söömishäirete tekkimist ning näksimist isegi, kui kõht pole tühi. Ja kuna dieeti pidades ei lange kaal alati nii kiiresti nagu me seda sooviksime, võib see tekitada stressi.  Just sellepärast oleks hea leida endale toetaja, kes aitab maha rahustada õigel hetkel ja aitab motiveerida.


7. Jälgi, kui palju sa sööd

Et kaalu kaotada, tuleb loomulikult vähem süüa. Selleks, et ei peaks kõiki oma portse kaaluma, söö väiksema taldriku pealt. Nii väheneb päevane kaloritehulk iseenesest. Samuti jälgi, et pool taldrikust koosneks köögiviljadest, veerand valgurikkast toidust ning teine veerand teraviljast/ kartulist.

 

 


8. Ära näljuta ennast

Sest siis kaotad sa ruttu motivatsiooni ja tekivad igasugused imelikud isud, mis panevad su murduma. Parem on süüa kõike aga väiksemas koguses. 


9. Ära söö piiramatus koguses

Ära söö nii palju, kui sa tahaksid, ükskõik siis kui lahja su toit ka ei ole. 


10. Tee sporti

Spordi tegemine aitab kõike neid, kelle eesmärk on kaalust alla saada. Selleks aga, et spordist kasu oleks, tuleb teha seda, mis sobib just sulle kõige paremini. Kõige parem oleks teha sporti 3 - 5 korda nädalas ja teha kardiotreeningut, jõu- ning sirutusharjutusi.  


11. Ära võrdle end teistega

Selleks, et dieedist ka kasu oleks, tuleb muuta oma toitumisharjumusi ja vaadata, kas need sulle sobivad. Kas sa suudaksid nii süüa pikemas perspektiivis. Nii nagu spordiga, on ka dieediga, eesmärgid tuleb seada võttes arvesse iseenda vajadusi, mitte seda, kuidas staarid või sõbranna kaalu kaotas.




Kommentaare ei ole