{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milliseid tooteid sa enam poest ostma ei peaks

Foto : unsplash / Mehrad Vosoughi   Poeriiulitel olev kaup t...

Foto : unsplash / Mehrad Vosoughi

 

Poeriiulitel olev kaup tekitab tõelist kiusatust, raske on vastu seista kõikidele ahvatlustele isegi siis, kui sa oled läinud kindla eesmärgiga osta ainult seda, mida sul vaja läheb. Osad toidukaubad aga on kahjulikud nii sinu tervisele, kui ka rahakotile.

Kiirnuudlid

Aasia toitude riiulitelt leiab kiirnuudlipakke, mida on lihtne õhtul kiiresti valmistada. Kiirnuudlite valmistamine on jõukohane igale ühele ja sellepärast ostavad paljud inimesed neid. Ent need samad kiirnuudlipakid sisaldavad liiga palju naatriumi ning keemilisi ühendeid ja ohtlikke säilitusaineid (TBHQ), mis pärineb petrooleumitööstusest.  

Väldi valgest jahust saia

Ehkki me tarbime saiatooteid ikka veel päris palju, ei soovita toitumisspetsialistid valgest nisujahust tooteid, mille koostises on liiga palju halbu süsivesikuid, sest need samad süsivesikud muutuvad enamikus suhkruks kehas. 

Selle asemel, et osta valgest jahust tooteid, soovitavad eksperdid valida täisterajahust saiatooteid, mis sisaldavad vajalikke ja tervisele kasulikke kiudaineid. Väga kasulikud on ka rukkijahust tooted.

Pakendatud liha

Sisaldab tihti liiga palju naatriumi. Lisaks sellele võib pakendatud liha ostmine tuua kaasa tõsiseid terviseprobleeme. Selleks, et ohtu vältida, oleks parem osta liha otse lihaletist. 

 

 

Energiabatoonid

Ehkki nad meeldivad paljudele, sisaldavad poes müügil olevad teraviljabatoonid palju kaloreid. Ning on väikese toiteväärtusega. Enamik poes müügil olevatest energia- või teraviljabatoonidest sisaldab lisaks ka rohkelt suhkrut ning rasvaineid. Kui sul peaks kõht tühjaks minema, siis söö parem puuvilju või marju. 

Hommikusöögihelbed

Tegelikult ei ole poes müügil olevad hommikusöögihelbed sugugi tervislikud. Kui lähemalt uurida koostisaineid, siis selgub, et nad sisaldavad liiga palju suhkrut ja mitte ainult. Tavaliselt on need helbed täis säilitusaineid, värvaineid ning muid lisaaineid, mida su tervis ei vaja. 

Puuviljamahlad

Ehkki võrreldes karastusjookidega võivad puuviljamahlad tunduda hea ja tervisliku alternatiivina, siis tegelikult see nii ei ole. Mõned puuviljamahlad sisaldavad küll antioksüdante ja C vitamiini aga enamik mahlu on suhkrut täis. Uuringud on näidanud, et puuviljamahlad sisaldavad sama palju suhkrut, kui Coca Cola või Pepsi. 

Soolased krõpsud

Isegi, kui nad on maitsvad, võivad krõpsud pikemas perioodis põhjustada terviseprobleeme, ülekaalulisust, südamehaiguseid ning hüperaktiivsust laste seas. Lisaks sellele ei ole krõpsude hind liiga sageli õigustatud. 

 

 

Kummikommid

Sisaldavad liiga palju suhkrut ning toiduvärve, mis jällegi, pikemas perioodis on tervisele kahjulikud. 

Külmutatud friikartulid

Kartul on tervisele küll kasulik aga poes müügil olevad friikartulid on tervisele kahjulikud. Toitumisnõustajad ei soovita neid süüa, kuna nad sisaldavad palju kaloreid, soola ja rasvaineid ning mõnikord ka kansterongeenseid aineid.

Valge riis

Riisi süüakse palju maailmas aga valge riis sisaldab rohkelt süsivesikuid. Toiteväärtuselt ei ole süsivesikud aga organismi jaoks hädavajalikud. Valge riis tekitab aga ruttu täiskõhutunde, sest tärklis paisub ja võtab maos palju ruumi. Toitumisnõustajad soovitavad süüa rohkem täistera pruuni riisi, mis sisaldab palju rohkem kiudaineid. 

Puuvilja konservid

Sisaldavad siirupit, mis on täis suhkrut ja lisaaineid. 

Külmutatud pitsad

Sisaldavad palju rasvaineid, kaloreid, naatriumit, süsivesikuid ja suhkrut. Tavaliselt poes müügil olevad pitsad valmistatud vähe tervislikest algainetest. 

 



 

Kommentaare ei ole