{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised muutused hakkavad aset leidma peale 40. eluaastaid

  Foto : unsplash / Kamil Szumotalski Peale 40. eluaastaid h...

 

Foto : unsplash / Kamil Szumotalski

Peale 40. eluaastaid hakkavad kehas tasapisi aset leidma muutused, mis valmistavad naist ette menopausiks. Millised sümptomid sellest märku annavad? 

Paljude naiste jaoks 40. eluaastad kardetavaks eluetapiks. Ja sellel on ka oma põhjus, sest selles vanuses hakkab keha natuke muutuma ja seda mitte ainult füüsilisel, vaid ka psühholoogilisel pinnal. Kahjuks ei leia need muutused aset alati märkamatult ning sageli on nendega väga raske leppida. Sest kui aus olla, siis pole keegi selleks ette valmistunud. Me küll kuuleme inimesi sellest rääkimas ja teame, mis on menopaus, palju vähem oleme me kuulnud aga menopausile eelnevast perioodist. Üldiselt hakkavad sellega kaasnevad sümptomid aga endast märku andma kohe, kui 40. sünnipäev on möödas.

Alguses võivad need sümptomid mööduda üsna märkamatult: uneprobleemid, mõningad mäluprobleemid, tujumuutused... kuni nad hakkavad selgemaks ja kindlamaid kontuure võtma : ebaregulaarne menstruatsioon, kaalutõus, valud rindades, südamepekslemine, nägemisega kaasnevad probleemid, valu vahekorra ajal... Kõik need väikesed probleemid hakkavad su päevi rikkuma, panevad sind mõtlema rohkem oma elu üle ning ometi pead sa sellega leppima.

 

 


Perimenopaus : mis selle vastu aitab

See periood, mida on kirjeldatud, kui naiselikkuse hämaramaks pooleks mõnede inimeste poolt, kestab mitu aastat. Kui selle vastu veel ei ole imeravimit leiutatud, siis on nippe, mis aitavad sul sellest keerulisest perioodist valutumalt välja tulla. Kõigepealt tuleb õppida paremini oma keha kuulama. On hetki, mil sa ei ole kõige paremas vormis. On hetki, mil sa tahad rohkem üksi olla. Kui sa oled tundlikum igasuguse müra ja lõhnade suhtes. Kui sa ärritud mitte millegi pärast. See kõik on normaalne, sinu hormoonid mängivad ainult sinu närvidega. Seega, kui vaja, ole üksi ja võta iseenda jaoks aega. 

Ka loodusravi ja fütoteraapia on andnud häid tulemusi, mõlemad aitavad rahu leida hinges. Soovitatav on ka tegeleda spordiga, mediteerida, joonistada või maalida ning teha muusikat.

 

Kommentaare ei ole