{ads}

HIDE

Viimased

latest

Loe, millised toidud teevad sind õnnelikuks teadlaste sõnul

  foto : unsplash / Tetiana Bykovets   Kui sa tahad oma tuj...

 

foto : unsplash / Tetiana Bykovets

 

Kui sa tahad oma tuju parandada, siis vaata, mida sa sööd. Näiteks osad toidud aitavad meeleolu parandada ja teevad õnnelikuks. Seega käib õnn ka mõnikord kõhu kaudu nagu armastus. Masenduse ja kurbuse vastu aitab see, kui valmistada hoole ja armastusega endale midagi head, mis sisaldab ka rikkalikult vajalikke vitamiine ning mineraale. Loe, millised toidud teevad õnnelikuks.


1. Lõhe

Nii nagu kõik rasvased kalad, sisaldab lõhe rikkalikult väärtuslikku oomega-3 rasvhapet. Need polüküllastunud rasvhapped on vajalikud aju normaaseks toimimiseks, parandades õnnehormoonide dopamiini ja serotoniini taset.


2. Šokolaad

Ka kakao aitab tõsta dopamiini ja endorfiini taset. Tükk šokolaadi tekitab heaolutunde. 

 

3. Hapukurk

Hapukurk tekitab samuti head enesetunnet ja mitte ainult sellepärast, et hapukurgid on head ja maitsvad. Hapukurkide söömine mitu korda nädalas paneb soolestiku rohkem serotoniini tootma, serotoniin on aga looduslik andidepressant. 

 

4. Pähklid

Kõik pähklid aitavad tõsta serotoniini taset. Pähklid sisaldavad rohkemt magneesiumi ja aitavad hästi stressi ning väsimuse vastu.

 

5. Seened

Seenel käimine ise on juba rahustav tegevus ning aitab enesetunnet parandada, seened aga sisaldavad seleeni, mis on tervisele kasulik mineraalaine. Seleenivaegus tõstab depressiooni riski.

 


Kommentaare ei ole